Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

OK Boomer...

Fijn dat jij denkt ‘me leven’ te kunnen inrichten, alleen weet je echt niet wat ‘me’ bezighoudt… Generatie Z is activistisch? Joh, best logisch met dat bemoeiallerige gedrag van jouw generatie: BOOMER! Want je snapt het gewoon niet…

8 januari 2020 - Wij gebruiken zoveel onze telefoon... En hebben geen echte aandacht voor elkaar? Dat hebben wij wel, alleen net even anders… Wij zijn netwerkers en geen piramidebouwers! Zijn altijd online en de smartphone is de poort naar de wereld: ‘Today I will do what others won’t, so tomorrow I can do what others can’t’.
Ben je er nog, ouwe… Want kijk eens naar de onzinnige wetgeving op onze arbeidsmarkt, een aparte column waard. Meneer ‘grachtengordel-GroenLinks’ Koolmees tjilpt wel heel veel onzin over flexibiliteit en vaste contracten. Waarschijnlijk haal ik alle groene partijen door elkaar; niet zo gek als de politiek deze inhoud predikt en niet aansluit bij ons. ‘What the f*ck deze WAB-wetgeving!’ Het helpt mij totaal niet in het ritme van ‘me leven’ voor een bijbaan. Hoe kan ik nog werken in een strandtent? Zij hebben mij twee maanden nodig en moeten mij een vast contract aanbieden door de hoge flexpremie... Minister Koolmeesje, ’shagbi’, jij snap het niet. Alsof ik ‘me leven’ minder flexibel kan inzetten. NOT! Plus het aantal contracturen wordt hoger dan nodig is voor de planning. Kortom, deze wetgeving zorgt dat mensen zoals wij en wellicht generatie X of BOOMERS worden ontslagen. En wat te denken over het feit dat ‘zwart geld’ weer volop zijn intrede maakt, want hoe moet je het nog anders sjeffen als werkgever?
En niet alleen mijn inzetbaarheid bekijk ik per uur, ook wat ik eet op een dag. Het eten moet daar zijn waar ik ben. Jij gaat nog lekker elke dag stresserend - in de file of rennend voor een trein - naar huis, terwijl ik dan bij Leon’s of Julia’s rustig aan het eten ben en wacht totdat ik wel in de trein kan zitten. En ben ik echt chill? HOPPA, gewoon bezorgen via Whatsapp ‘locatieverzoek’. Hoe komt het toch dat jij nog zo ingewikkeld en star denkt en doet? Ga mee in de flow... Zo denk jij vitaal te zijn, ik sport elke dag snoeihard in de ‘gym’ en eet me helemaal vol aan proteïnen. Elke dag pak ik wel iets ongezonds, ‘lekker craven’. Hoe geniet jij? Alleen maar zeiken over alles wat je om je heen ziet gebeuren, gozer?
So BOOMER-nerd, om maar met de Hazes uit jouw en mijn tijd te spreken: Ik leef ‘me leven’ zoals ik dat wil. Ik bemoei me toch ook niet met een ander... Duszzzzzz… ‘LEEF, alsof het je laatste dag is’ en laat ‘me’ met rust! We sjeffen het zelf wel…

Erwin Binneveld, Chief Grow Officer, SPAR university

Over FoodStrategy

Dit artikel vormt één van de vele verhalen in het uitgebreide januari-nummer van FoodStrategy. FoodStrategy is een publicatie verzorgd door The Food Research Company in opdracht van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). The Food Research Company is verantwoordelijk voor alle publicaties van het FSIN. Dit artikel is geschreven door Erwin Binneveld en fotografie: Shutterstock en Eljee Bergwerff Photography.

Voor leden

FoodStrategy is alleen beschikbaar voor leden van het FSIN en te downloaden door in te loggen op de site. Nog geen lid van het FSIN? Lees meer over de voordelen van een bedrijfslidmaatschap van het FSIN en doe mee!

Erwin Binneveld
Erwin Binneveld
Chief Grow Officer, SPAR university

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!