Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Planet of the apes

Weer een bod van Amazon kunnen tegenhouden door een beschermconstructie in bitcoins. Altijd fijn om in de underground te opereren en niet beursgenoteerd te zijn. Bunnik Valley wordt steeds vaker ontdekt door allerlei partijen. Wat is dat toch, dat iedereen naar allerlei valleys vliegt? Ophalen van kennis of zijn het de nieuwe snoepreisjes?

5 oktober 2017 - Opvallend is dat veel partijen weer niet stilstaan bij hun why en purpose. Iedereen doet iets met technologie, dus laten wij vooral niet achterblijven. En kort door de bocht: je redt het ook niet met het oprichten van een eigen Tech Campus! Niet? Nee, stay true to yourself. Of in plat Nederlands-Engels: stick to your DNA. Gaan we in supermarkten de wijn ruiken met Google Nose of onze aardbeien printen in 3D? Gaat gewoon gebeuren, maar dat moet wel bij jouw identiteit passen. Hoe de retailwereld zich gaat ontwikkelen? Simpel, we gaan ons bewegen over twee assen: gemak en ultieme beleving. Technologie speelt daarin een grote rol, maar is geen randvoorwaarde om te overleven.

Wat je wel nodig hebt? Alle partijen zullen een bepaalde strategie gaan ontwikkelen om de clicks en bricks te verbinden. Een strategie die past bij jouw DNA. Amazon koopt winkels om retail offline onder druk te zetten, Coolblue ziet de online omzet stijgen in gebieden waar winkels zitten en doet echt alles voor een glimlach, BarDoggy schakelt via een loyaliteitsplatform tussen horeca, drankmerken en gasten en AH to go en SPAR University zetten vol in op snelheid en gemak: alles in het ritme van de dag.

En weet je wat de rode draad is door het leven tegenwoordig? De smartphone! Ik noem ze zelf graag de moderne zijwieltjes... zeker bij jonge consumenten. Waarom? Geef ze een venkel en vraag ze: wat doe jij hiermee? Eerst staan ze te schateren, maar na een kleine minuut hebben zij meer antwoorden dan jij en ik kunnen bedenken dankzij foodbloggers, wikipedia en youtube-filmpjes.

En mij verbaast het al niet meer als mijn dochters zeggen: ‘Pap, je stoort me... ik ben in gesprek’, als ze met hun mobiel op de bank zitten, hun lichaam opgekruld als een slang. Communicatie gaat meer en meer via de smartphone en persoonlijke ontmoetingen vinden steeds vaker online plaats. Wordt ontmoeten ook een vorm van technologie? Worden over vijf jaar de colleges gewoon gevolgd vanuit een ranzig studentenbed? Leuk die winkels van SPAR University op de campussen!

Wat ik wel durf te voorspellen? De inverse evolutietheorie! Want, binnenkort lopen wij weer net zo krom als onze voorouders... Iedereen loopt voorovergebogen met zijn smartphone en/of ligt in de bank en/of zit achter het bureau als een stel apen.                                           

Erwin Binneveld
Erwin Binneveld
Directeur nieuwe klanten @ SPAR University

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!