Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Gemaksegment laat ook in 2011 weer groei zien

Binnen de totale foodservice markt is het segment ‘gemak’ al jaren een stabiele groei aan het doormaken. In 2011 wist het segment een groei van drie procent neer te zetten. Het is het enige hoofdsegment waar in 2011 sprake is van duidelijke groei.

Groei ten opzichte van 2010

Binnen het hoofdsegment ‘gemak’ zijn de ijssalons wel de dupe. Ze laten een flinke daling zien van 5,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook snackbars doen het niet zo goed met een daling van twee procent ten opzichte van 2010.

Grote winnaars in het segment Gemak zijn de fastservice restaurants. Ten opzichte van 2010 lieten zij een groei zien van 6,1 procent.

Groei sinds crisis in 2008

‘Gemak’ is ook het enige hoofdsegment binnen foodservice dat niet alleen een omzetgroei kan laten zien voor dit jaar, maar het al sinds het begin van de crisis in 2008 goed doet. Het zette sinds 2008 een groei neer van 298 miljoen euro. Opnieuw zijn de fastservice restaurants hier de grote winnaar. Sinds de crisistijd van 2008 groeiden zij 121 miljoen euro.

Meer cijfers komen binnenkort beschikbaar voor onze leden op www.fsin.nl .
De cijfers worden gepubliceerd in de Managementreader die in januari 2012 uitgebracht wordt op de horecava.

Alle cijfers zijn afkomstig van Foodstep en gezamenlijk door FSIN en Foodstep gevalideerd. De cijfers hebben betrekking op de ontwikkeling tot en met periode 10, 2011 vergeleken met periode 1 tot en met periode 10, 2010. De grondslag voor deze ontwikkelingen zijn de harde inkoopcijfers van een kleine 10.000 verkooppunten volledig gespreid over Foodservice, eigen cijfers van een aantal grote ketenorganisaties, een 40.000 interviews met consumenten en 40.000 interviews met inkoopverantwoordelijken bij verkooppunten. Alle gegevens worden continu gestaafd met maatgevende partijen in de keten van Foodservice. Het FSIN en het kenniscentrum Horeca Nederland zijn kennispartners in dit proces.
 

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!