Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Foodprijzen in de VS flink gestegen

De prijzen voor eten zijn ook in de VS in 2011 flink gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Bureau of Labor Statistics (BLS) van de Amerikaanse overheid. De categorie ‘food at home’ zag een prijsstijging van maar liefst zes procent en out of home een prijsstijging van 2,7 procent.

17 januari 2012 - De gemiddelde stijging van de prijzen bedroeg 3,8 procent voor de twaalf maandelijkse periode die eindigde in augustus 2011. Grootste prijsstijgers waren gas en benzine met resp. 32,4 procent en 35,4 procent. Daarna volgde food at home met 6 procent stijging.

Qua uitgaven komen de meest recente cijfers uit 2009, samengevat in het Consumer Behavior 2012 rapport, geschreven door Richard K. Miller en Associates. In 2009 daalden de gemiddelde uitgaven per huishouden aan eten met 1,1 procent. Binnenshuis werd iets meer uitgegeven; 0,2 procent, maar buitenshuis eten ging omlaag met 2,9 procent sinds het jaar daarvoor.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!