Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Consumenten vinden het moeilijk gezond te eten

Mensen willen graag gezond eten, maar slagen daar vaak niet in. Met name Europeanen nemen vaker een ongezond tussendoortje in plaats van een gezonde versie daarvan. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Nielsen.

15 september 2010 - Europeanen verkiezen niet alleen vaker een ongezond product boven een gezond product, maar kopen ook minder vaak biologische producten. In vergelijking met de andere wereldregio’s vinden Europeanen het wel belangrijk om regionale producten te nuttigen.


Het liefst moeten producten ook duurzaam verpakt zijn, zodat ze het milieu niet teveel belasten en moeten de producten niet op dieren zijn getest.
 

Obstakels
Allemaal ‘eisen’ van Europese consumenten dus. Maar de consument zegt ook wat obstakels te signaleren die hen belemmeren om gezond te eten.
 

Het belangrijkste obstakel noemen mensen ‘tijd’. 35 procent van de ondervraagden is het eens met de stelling: ‘ik eet niet altijd gezond omdat ik de tijd er niet voor heb.’ Andere obstakels zijn de beperkte beschikbaarheid, verwarring over wat nou wel of niet gezond is en de smaak van het product. Daarnaast zeiden de respondenten soms de behoefte te hebben zichzelf te verwennen en dan niet gezond te eten.


Hoewel Europeanen minder biologische producten kopen dan Aziaten, geeft 35% van de respondenten aan regelmatig biologische producten te kopen.
 

Leden kunnen bijbehorende grafieken bekijken wanneer ze inloggen op de website en op 'Consumenten' klikken. 

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!