Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Nieuw record voor omzet Convenience stores in VS

De omzet van Convenience Stores in de Verenigde Staten is gegroeid met 2,4 procent naar 195 miljard dollar in 2011. Het gaat om de in-store omzet. De groei werd aangezet door extra verkoop van alternatieve dranken (zoals energie- en ontspandrankjes) van +15,3 procent, sports drinks (+13,9 procent) en gekoelde dranken (+12,3 procent). Ook bier werd meer verkocht: super premium bier (+10,6 procent) en craft beer (+13,9 procent).

17 april 2012 - Convenience stores hebben in de afgelopen jaren hard gewerkt aan hun foodservice aanbod. Het aanbod van gezonde maaltijden is flink toegenomen. Daarnaast steeg de verkoop van bereidde maaltijden met dertien procent. Ook in de categorie ‘snacks’ was een stijging waar te nemen en de categorie noten en zaden steeg met vijf procent.

Een gedeelte van de omzetstijging is te danken aan een toename in winkeltelling. Het aantal convenience stores nam toe met 1,2 procent. Volgens Nielsen zijn convenience stores nu goed voor 34,6 procent van alle retail outlets.

Meer dan tachtig procent van de in-store omzet komt van:
1. Sigaretten
2. Foodservice (inclusief drankjes en ready-to-eat voedsel)
3. Packaged beverages
4. Bier
5. Andere tabaksproducten

Bron: Nacs Online

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!