Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Wie is Willem van Prooijen?

Het FSIN is op zoek naar een nieuw bestuurslid in de categorie 'outlets'. Als bestuur hebben we Willem van Prooijen voorgesteld. Hij is directeur bij Albron en is verantwoordelijk voor Marketing en Inkoop en Logistiek. 

4 juni 2012 - Willem van Prooijen is directeur Marketing & Inkoop/Logistiek bij Albron.

Willem is 58 jaar, hij is getrouwd (ze hebben 3 dochters) en hij woont in Voorschoten.

Hij heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft daarna twee jaar als management trainee 2 jaar bij de AMRO bank gewerkt.

Vanaf 1980 kwam hij in de foodbranche. Eerst 12 jaar bij Douwe Egberts. Begonnen als productmanager bij Van Nelle, via fusie naar Douwe Egberts/Sara Lee en uiteindelijk als directeur marketing/verkoop van DE Nederland.
In 1992 kwam hij in de directie van Honig en door de verkoop van Honig aan Heinz verhuisde hij in 2001 mee naar dit bedrijf, waar hij directeur Marketing Nederland werd.
Daarna is hij een korte tijd partner geweest bij Quorum en vanaf 2003 kwam hij in de directie van Albron, waar hij nu verantwoordelijk is voor Marketing en Inkoop en Logistiek.

Willem heeft als hobby’s bergwandelen, tuinieren, voetbal en skiën.

Zijn plek binnen het bestuur

Op dit schema ziet u de bestuurssamenstelling. De vacature, waarvoor we als bestuur Willem van Prooijen willen voordragen, zit in het linkerblok bij de outletorganisatie. Hij zou de vervanger moeten worden van Peter Visscher. We willen graag weer iemand van een cateringorganisatie in het bestuur.
Alle outletorganisaties zullen over die kandidatuur moeten stemmen. Ook bij leveranciers is een vacature (zie rechts in het model). Daar is Wouter Fijnaut, general manager bij Douwe Egberts, de kandidaat. Leveranciersleden van het FSIN wordt gevraagd om daarover een mening te geven.

Maar voor deze ronde zijn het dus uitsluitend de outletleden van het FSIN die besluiten over de voordracht van het bestuur die Willem van Prooijen voordraagt voor die vacature. De bedrijven die lid zijn van het FSIN vindt u hier op onze website.
Hier staat het huishoudelijk regelement rondom de bestuursverkiezing.
Het bestuur staat onder leiding van een externe voorzitter. Op dit moment is dat Frederik Masselink, de oud bestuursvoorzitter van Bestfoods Benelux.
Bestuursleden houden toezicht op het beleid van het FSIN. In de praktijk is het ook zo dat de bestuursleden nooit te maken krijgen met aspecten die aan hun eigen bedrijf raken. De activiteiten gaan altijd over het totale beleid binnen Foodservice. Het bestuur vertegenwoordigt in principe alle leden en dat werkt ook goed in de praktijk. Dat is ook de reden dat we als FSIN als basisregel graag zoveel mogelijk continuïteit in het bestuur willen houden om de opgebouwde ervaring zo goed mogelijk te benutten.

 

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!