Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Wie is Wouter Fijnaut?

Het FSIN is op zoek naar een nieuw bestuurslid in de categorie 'leveranciers'. Als bestuur hebben we Wouter Fijnaut voorgesteld. Hij is General Manager Douwe Egberts Coffee Systems Benelux waar hij sinds begin dit jaar werkt. Hiervoor was hij actief bij Heineken, onder andere als Directeur Horeca.

4 juni 2012 - Wouter Fijnaut is general manager Douwe Egberts Coffee Systems Benelux.

Wouter is 40 jaar, hij is getrouwd (ze hebben 1 dochter) en hij woont in Amsterdam.

Hij heeft Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft vanaf 1995 bij het Heineken concern gewerkt.

Eerst tot 2000 als Brandmanager en later als Trade marketeer bij Heineken Nederland.
Daarna, tot 2004 was hij directeur Out of Home en export bij Heineken dochter Vrumona in Bunnik.
Van 2004 tot 2008 werkte Wouter voor Heineken in het buitenland als directeur marketing bij Nigerian Breweries.
En daarna (tot begin dit jaar) bekleedde hij de functie van directeur Horeca bij Heineken Nederland.
Sinds begin dit jaar is hij gestart bij het vernieuwde Douwe Egberts in de Benelux in zijn functie als general manager.

Zijn plek in het bestuur

Op dit schema ziet u de bestuurssamenstelling. De vacature, waarvoor we als bestuur Wouter Fijnaut willen voordragen, zit in het rechterblok bij de leveranciers. Zijn plek staat aangegeven met vacature. De vacature betreft dus een van de drie leverancierszetels binnen het FSIN.
Leveranciers zullen over die kandidatuur moeten stemmen. Ook Peter Visscher zal per 1 juli stoppen als bestuurslid van het FSIN. Die vacature loopt op dit moment ook, maar daarover stemmen de outletleden van het FSIN. Willem van Prooijen van Albron is de kandidaat opvolger voor die vacature.

Maar voor deze ronde zijn het dus uitsluitend de leveranciersleden van het FSIN die besluiten over de voordracht van het bestuur die Wouter Fijnaut voordraagt voor die vacature. De bedrijven die lid zijn van het FSIN vindt u hier.
Hier vindt u het huishoudelijk regelement rondom de bestuursverkiezing.
Het bestuur staat onder leiding van een externe voorzitter. Op dit moment is dat Frederik Masselink, de oud bestuursvoorzitter van Bestfoods Benelux.
Bestuursleden houden toezicht op het beleid van het FSIN. In de praktijk is het ook zo dat de bestuursleden nooit te maken krijgen met aspecten die aan hun eigen bedrijf raken. De activiteiten gaan altijd over het totale beleid binnen Foodservice. Het bestuur vertegenwoordigt in principe alle leden en dat werkt ook goed in de praktijk. Dat is ook de reden dat we als FSIN als basisregel graag zoveel mogelijk continuïteit in het bestuur willen houden om de opgebouwde ervaring zo goed mogelijk te benutten.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!