Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Bescheiden toename in wereldwijde foodservice bestedingen

Er was een kleine glimp van herstel voor de wereldwijde foodservice markt in het vierde kwartaal van 2011. Dat meldt NPD. In bijna alle landen was er een lichte groei te zien in de foodservice uitgaven en in de bezoeken.

5 juli 2012 - China ging aan top met een extreme toename in zowel bezoeken als uitgaven: de bezoeken namen toe met 15 procent en de uitgaven maar liefst met 22 procent vergeleken met de uitgaven in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Canada was de snelste groeier onder de ontwikkelde markten met een toename van drie procent in bezoeken.

LandUitgavenBezoeken
US2,00,7
Canada4,23,4
Japan0,31,0
UK0,60,2
Frankrijk2,02,1
Duitsland4,10,6
Italie0,3-0,3
Spanje-3,7-0,7
China21,614,6
Australie1,4-0,6

Bron: NPD Group

‘De economische situatie maakte het voor foodservice niet makkelijker om sterker te worden. Maar, zoals zo vaak het geval is, verbetert de situatie in foodservice sneller dan in welke andere economische sector’, zegt Robert Carter (executive director Canada Foodservice NPD Group).

De wereldwijde herstelbeweging wordt aangevoerd door het quick-service segment. De quick-service burger categorie groeide als enige categorie over de hele wereld. Ook lunch en diner helpen om de boel iets positiever te trekken dan in voorgaande kwartalen.

‘De brede verbeteringen in de bezoeken in foodservice representeren een doorgaande trend die we a eerder hebben gezien’, zegt Bob O’Brien, senior vice president van global foodservice bij NPD. ‘Extra bezoeken, bovenop hogere uitgaven, zorgen voor extra groei in consumentenbestedingen. Dat geeft ons een beetje hoop op wereldwijd herstel van de markt.’

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!