Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Video: De succesformule van Five Guys: ‘doe het goed’

Jerry Murell (CEO en oprichter van de populaire fast-casual keten Five Guys) heeft een simpel recept voor succes: ‘Kies iets, en wees daar goed in. Wat je ziet is wat je krijgt’. De keten draait nu een omzet van bijna een miljard dollar per jaar en blijft groeien. Jerry Murrel spreekt in een video-interview over de succesfactoren van zijn bedrijf.

4 augustus 2012 - De eerste paar seconden zijn reclame:

Bron van de video: USA Today

‘Mijn moeder zei altijd: als je goed kan knippen, en mensen een drankje en een hamburger voor kan zetten, komt het wel goed met je’, zegt Jerry Murrell tegen de Amerikaanse krant USA Today. Later las hij een boek waarin stond dat iedereen succesvol kan zijn in de restaurantindustrie, zolang je maar een goed product serveert, een vriendelijke en schone atmosfeer hebt en redelijke prijzen hanteert.

‘Ik zei: als dat alles is, laten we er dan voor gaan’, aldus Murrell.

Dus begon Murrell met zijn vrouw en vijf zonen (‘five guys’) een hamburgerzaak. Ze focusten zich op het krijgen van de beste ingrediënten, betaalden veel voor hun vlees en kochten het duurste spek en brood. ‘We deden alles wat we niet zouden moeten doen’, zegt Murrell.

De burgers die hij serveerde waren relatief duur. 2.19 dollar in die tijd. Gasten waren eerst niet bereid die prijs te betalen, maar toen ze de burgers hadden geproeft, waren ze om. ‘Ik denk dat mensen een beetje extra voor eten willen betalen als het het waard blijkt te zijn’.

Vandaag de dag heeft Five Guys meer dan duizend outlets in de VS. Volgend jaar hopen de Guys ook Groot Brittannië te veroveren met hun hamburgers. En in het afgelopen jaar zetten ze bijna een miljard dollar om.

Zijn succesformule? Doen waar je goed in bent, en je werkers goed belonen.

In de video spreekt Murrell verder over hoe zijn keten zo succesvol is geworden.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!