Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Millenials trekken: 6 tips

De NPD-groep meldde onlangs dat Millennials steeds minder uitgeven aan restaurantbezoeken. Zorgelijk, omdat de groep van alle generaties de meest intensieve restaurantgebruikers zijn. Daarom: zes tips om Millennials naar foodservice outlets te trekken.

22 augustus 2012 - De teruglopende bezoeken begonnen in de recessie en hebben sindsdien alleen maar doorgezet. Daarom kwam Craig LaRosa van Continuum met zeven tips om Millennials naar outlets te trekken. Gebaseerd op een artikel van Nations Restaurant News.
 

  • Moedig ‘delen’ en interactie aan

Millennials (of: Generatie Y), houden van interactie; meerdere kleinere porties die ze kunnen delen in plaats van een traditioneel gerecht voor henzelf. Eten is voor generatie Y ondergeschikt aan het hebben van interactie met mensen. Ook vinden ze het fijn als eten direct gebracht wordt als het klaar is, in plaats van alles tegelijkertijd.
 

  • Laat het zien

Millennials houden van transparantie: ze willen duidelijke labels, willen weten waar het vlees dat ze eten vandaan komt – en houden van open keukens. Waarom? Ze weten graag waar hun eten vandaan komt.
 

  • Herkenbaar maar niet saai

Gerechten mogen herkenbaar zijn; er is niets mis met traditioneel eten. Maar dan wel in een modern jasje, met exotische smaken.
 

  • Niet 'gezond', maar wel goed voor je...‘

'​Gezond eten’ is ronduit saai. Maar voedzaam eten, met exotische vruchten? Niets mis mee! Wees creatief. Volgens LaRosa is konijn de volgende trend, aangezien het voedzaam is, en weinig milieuproblemen mee zijn.
 

  • Bereisbare gerechten

Millennials hebben vaak haast. Ze houden van eten dat ze met zich mee kunnen nemen.  ‘Transportable food’, noemt NRN het. Denk daarbij aan taco’s of sandwiches.
 

  • Drankspecials

Gemixte drankjes zijn steeds meer in opkomst. Ook wijn blijft populair. Maar een hoogstaand merk is niet heel belangrijk. Millenials zoeken naar een wijn die goed smaakt, maar niet al te duur is.

 

Bron: Nations Restaurant News

 

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!