Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

In memoriam: Karel de Vos

Zaterdag 15 september 2012 is onze gewaardeerde collega Karel de Vos op 53- jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van ernstig ‘hartfalen’.
Karel de Vos was één van de experts, verbonden aan het FoodService Instituut Nederland. Hij schreef sinds 2009 mee aan de FSIN Monitors en de andere kennisproducten van het FSIN. Hij was in ons team een zeer bekwame en gewaardeerde analyticus die de trends en ontwikkelingen in de buitenshuisconsumptie nauwkeurig kon duiden. Dat deed hij vanuit internationaal perspectief. Aan de FSIN Beleidsmonitor 2013 heeft Karel nog volop meegewerkt.

18 september 2012 - De horeca in al zijn facetten was zijn passie. Als oud-hoofdredacteur van Misset Horeca en Snackkoerier ontwikkelde Karel zich dan ook tot kenner van de verschillende foodservicesectoren en groeide hij uit tot ervaren en bekwaam vakman. Samen met zijn vrouw, culinair journaliste Puck Kerkhoven, zette hij het bedrijf Redfox Media op. Hij werkte onder andere voor het internationale vakblad ‘Foodservice Europe & Middle East’ en stond daarnaast bekend als juryvoorzitter van de ‘Horecava Innovation Award’ die jaarlijks de meest opvallende innovaties uit de horeca selecteerde voor een ereplaats tijdens de Horecava op de RAI.

Een van de unieke kenmerken van Karel de Vos was dat hij complexe ontwikkelingen en processen, die vaak ten grondslag liggen aan veranderingen in de foodsector, op eenvoudige wijze kon samenvatten en duiden. In de FSIN Beleidsmonitor 2013, is dat opnieuw goed merkbaar. Hij wilde zijn kennis over de ontwikkelingen in de komende jaren graag met de FSIN-leden delen. Dat had hij ook willen doen tijdens de Quo Vadis-Sessies die het FSIN in oktober 2012 voor het eerst organiseert voor onze leden.

Op maandagmiddag 3 september 2012 is hij, na zijn voorbereiding voor een FSIN-bestuursvergadering, een eindje gaan fietsen. Karel was een fietsliefhebber en een van de drijvende krachten van het fietsende netwerk ‘Tour Culinair’. Tijdens het fietsen belde hij zijn vrouw of zij hem kon halen omdat hij zich niet lekker voelde. Op de plek aangekomen waar Karel zou wachten vond ze hem buiten kennis. Een toevallig passerende EHBO’er heeft Karel gereanimeerd en de snel aanwezige ambulance heeft hem naar het ziekenhuis gebracht. Maar hij is niet meer uit zijn coma ontwaakt en op zaterdagmorgen 15 september 2012 overleden.

De foodservicesector verliest in Karel een zeer aimabel en uiterst bekwaam collega en een altijd vrolijke en innemende organisator!
Zijn vrouw en kinderen verliezen uiteraard nog véél, véél meer. Daarom wensen we zijn vrouw Puck, en zijn kinderen alle troost en sterkte om dit verlies te kunnen dragen en hopen we dat ze zich kunnen warmen aan de vele goede herinneringen aan Karel, maar ook aan wat hij voor de foodsector, waar hij zoveel van hield, heeft mogen betekenen!

Klik hier voor het in memoriam in pdf-formaat.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!