Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Omzetindex restaurants VS onder de 100


Tegenvallende omzetten evenals een dalend aantal gasten hebben ervoor gezorgd dat de omzetindex van Amerikaanse restaurants is gedaald met 0,8 procent tot 99,9. Dit blijkt uit de laatste Restaurant Performance Index (RPI) van de National Restaurant Association (NRA) van november vorig jaar in vergelijking met de maand daarvoor.

6 januari 2011 -
Het is de eerste keer sinds drie maanden dat de index onder de 100 zakt. Sinds begin dit jaar tekent zich een herstel af. Ook in de zomer deed zich een omzetdip voor.

Hoewel het indexcijfer een belangrijke graadmeter is voor de Amerikaanse Foodservicemarkt verwacht de NRA niet dat deze daling het begin is van nieuwe tegenvallers. De markt herstelt zich en dat herstel verloopt met ups en downs, stelt een woordvoerder, die echter ook rekening houdt met een lagere decemberomzet. Voor de middellange termijn zijn de verwachtingen voorzichtig positief.

De maandelijkse RPI-barometer bestaat uit twee componenten: de werkelijke index gebaseerd op omzet, aantal bezoekers, loonkosten (98,7) en investeringen en de verwachte index (101,2). De werkelijke index zakte eind 2010 voor het eerst sinds 2007 onder de 100-grens.

Klik hier voor meer informatie

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!