Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Retail mikt op groter aandeel convenience


Zoals ieder jaar circuleren er rond de jaarwisseling meerdere lijstjes met voorspellingen van de foodtrends in 2011. FSIN zet er een aantal kort op een rij.

6 januari 2011 -
1. Cocktailbars. Ook fast casual keten gaan ze aanbieden, (laagcalorische) retrococktails, gin en whiskey evenals ambachtelijk gebrouwde bieren.

2. Pop-up restaurants: in de Verenigde Staten zijn foodtrucks booming business.

3. Lokaal: focus op in de streek geproduceerd voedsel. Lokale boeren worden plaatselijke beroemdheden en zullen vaker op de menukaart opduiken.

4. Social media: restaurants zullen vaker gebruiken maken van apps om klanten te laten weten of er een tafel beschikbaar is en digitale kortingsbonnen verstrekken via de mobiele telefoon.

5. Koreaanse eten groeit in populariteit, met name de Koreaanse taco. Dit geldt ook voor de multiculturele taco en zeker voor streetfood.

6. Luxueus dineren: consumenten die het zich enigszins kunnen permitteren kiezen voor het betere restaurant en zijn op zoek naar over-the-top specials.

7. Prijs: consumenten zijn gewend aan kortingen en aanbiedingen en blijven daar gevoelig voor.

8. Fast casual restaurants: full service restaurant(keten)s omarmen dit concept.

9. Back to basics zet door: consumenten willen zich comfortabel voelen bij hetgeen ze eten.

10. Retail: supermarkten bieden meer gemak(smaaltijden) en upgraden hun assortiment.

11. Op de menukaart aandacht voor gezond eten en allergieën, zoals glutenvrije en caloriearme producten, naast lekker eten om van te genieten.

Klik hier voor meer achtergrondinformatie

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!