Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Opkomst food halls in 2011


Behalve de opkomst van de al eerder voorspelde cocktailbars, foodtrucks, fast casual restaurants, Koreaanse keuken en social media zullen een aantal culinaire trends 2011 domineren, verwachten foodwatchers. Zij kondigen onderstaande trends aan:

6 januari 2011 -
1. De opkomst van food halls onder invloed van de slow food beweging. Voorbeeld is Eataly, dat recent een vestiging opende in New York.

2. Macarons: dit delicate Franse koekje is in opmars én zoet is terug.

3. Genieten mag: vleeseters gaan naar de slager voor een lekker stuk (vet) vlees. Tegelijkertijd is het ‘in’ om een of twee keer per week geen vlees te nuttigen.

4. Vergeten en nieuwe producten. Chef-koks zetten wilde groenten of bosviolen op de kaart.

5. Ook zoete aardappelen, vol met beta-caroteen en vezels, zullen vaker opduiken.

6. Wijnbars en -proeverijen: wijnliefhebbers kunnen zich profileren door er niet alleen kennis op te doen, maar ook zelf wijn te bottelen.

7. Pimentón de la Vera is gerookt paprikapoeder en een belangrijk ingrediënt in de Spaanse keuken, die net als de Koreaanse keuken aan populariteit wint in 2011.

Klik hier voor meer achtergrond informatie


 

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!