Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Bediening de grootste ergernis onder restaurantbezoekers

Uit onderzoek van Tafelreserveren.nl onder ruim 1800 respondenten blijkt dat restaurantgasten zich het meeste ergeren aan de bediening. Ze ergeren zich vooral aan onoplettenheid, het gebrek aan kennis en de hygiëne van de medewerkers.

15 mei 2013 - Tjarko de Jong van Tafelreserveren.nl: 'We houden dit onderzoek eens per jaar en we zien elk jaar veel van dezelfde ergernissen terugkomen. De kwaliteit van de bediening blijft een punt van aandacht voor de restaurateur.' Op de tweede plek staat lang wachten als bron van ergernis. 'Ook dit is een terugkerende ergernis in ons onderzoek', aldus de Jong.

Na de bediening en het lange wachten is de kwaliteit en presentatie van het eten ook een punt van aandacht voor de restaurateurs. De Jong: 'Wat we veel horen is: niet vers, slecht bereid en helaas ook haren in het eten.' Qua presentatie gaat het mis op het gebied van tegelijk uitserveren of het verkeerde gerecht voorschotelen.

Op de vierde plek van ergernissen staan vieze toiletten gevolgd door overlast door kinderen. 'Veel mensen vinden rondrennende en schreeuwende kinderen enorm vervelend. De respondenten vinden dat hier een rol is weggelegd voor zowel het restaurant als de ouders', aldus de Jong.

Nieuw in de top tien is het op de tocht zitten in het restaurant. Een flink aantal respondenten gaf aan dat bijvoorbeeld het zitten bij de deur de avond aardig kan verpesten. 

Tafelreserveren.nl is een online platform voor het reserveren van een tafel bij restaurants in Nederland. Het bedrijf werkt met een website (www.tafelreserveren.nl) en mobiele apps.

De complete ergernissen top 10:

 1. Bediening
 2. Lang wachten
 3. Kwaliteit eten
 4. Vieze toiletten
 5. Overlast door kinderen
 6. Rekening die niet klopt
 7. Overlast andere gasten
 8. Te krappe tafels
 9. Prijs van het eten
10.Op de tocht zitten

Voor meer informatie of onderzoeksresultaten kunt u contact opnemen via http://www.tafelreserveren.nl

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!