Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

‘Op maat-gemaakte pizza is volgende grote trend’

De ‘made-to-order pizza’ (op maat gemaakte pizza) is volgens onderzoeksbureau Technomic een belangrijke kandidaat als het gaat om de volgende grote trend in buitenshuis eten. Het zou de opvolger zijn van de ‘better burger’-trend.

29 augustus 2013 - Deze pizza belichaamt belangrijke trends uit de keten. Bijvoorbeeld dat consumenten steeds vaker afknappen op voorgeselecteerd voedsel. Ze willen niet langer kiezen uit drie of vier voorgeselecteerde menu’s, maar zelf hun menu’s samenstellen.

Een andere belangrijke trend die hierin terug komt is de vers-factor. Het succes van de ‘better burger’ ketens ligt in het feit dat ze  verse ingrediënten combineren met producten van hoge kwaliteit. Het aanbieden van hoogwaardige ‘premium’ hamburgers, broodjes, kruiden en bijgerechten wierp zijn vruchten af en tal van ketens uit het fast-casual segement zijn er groot door geworden in de VS.

Volgens Technomic Directeur Darren Tristano heeft de op maat gemaakte pizza alle trend-kwaliteiten in zich om het ver te gaan schoppen. ‘Op maat-gemaakte pizza kan ‘the next big thing’ gaan worden. Het is een groei-niche. Het combineert verse en bijzondere ingredienten met snelheid; een bewezen succesrecept in het fast casual segment.’

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!