Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Nederlander blijft zuinig en is minder merktrouw

Nederlanders blijven onvermoeid zuinig. Meer dan ooit zijn we vatbaar voor lage prijzen en eisen we waar voor ons geld. De merkentrouw neemt steeds verder af. Dat blijkt uit de Beleidsmonitor van het FSIN die vandaag is gelanceerd. 

12 oktober 2013 - Nederlandse huishoudens spenderen relatief weinig aan voeding; slechts 17,4 procent van ons budget geven we hieraan uit. In andere Europese landen ligt dit veel hoger, zoals bijvoorbeeld in Spanje waar consumenten 30 procent van hun budget aan voeding spenderen.

 

Onze zuinigheid verklaart ook de afnemende merkentrouw. De crisis is nog niet voorbij en dat merken alle spelers in de keten. De voorkeur voor de betrouwbaarheid van een bekend en vertrouwd merk moet het vaak afleggen tegen de prijs, die steeds belangrijker lijkt te worden.

 

Hoewel we prijsgevoelig blijven, eisen we ook waar voor ons geld. Versbeleving vinden we belangrijk. Koelers staan steeds meer onder vuur vanwege het verlies van de voedselwaarde. Daarentegen lijken diepvriesproducten weer wat van hun negatieve imago te verliezen. Ook duurzame producten zijn interessant voor de consument. Uit onderzoek van GfK blijkt dat 3,9 miljoen Nederlandse consumenten open staan voor duurzame producten.

Meer cijfers en grafieken die deze informatie ondersteunen vindt u in de beleidsmonitor, en bij het gedeelte van FSIN-insightsmodule over foodshoppergedrag.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!