Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

De ketenveranderingen tot 2018

De komende vijf jaren verandert er heel wat in de keten. In de beleidsmonitor zetten we per ketenschakel voor u op een rijtje wat de belangrijke veranderingen zijn.

13 oktober 2013 - Hieronder geven we een snapshot van alle veranderingen die in de Beleidsmonitor genoemd worden. Leden kunnen het handige en uitgebreide schema met veel meer details op pagina 58 van de monitor bekijken.

 

Grondstofleveranciers

Voor leveranciers is de komende tijd de prijsstijging van de grondstoffen een belangrijk thema. Die prijsverhogingen moeten geleidelijk doorgevoerd worden. Daarnaast blijven lokale en regioproducten belangrijk. Consumenten willen weten waar de grondstof vandaan komt en of het goed geproduceerd is.

 

Fabrikanten

De consument wil steeds meer unieke producten; hij wil continue verrast worden. Fabrikanten worden opgezadeld met de uitdaging om deze producten te ontwikkelen, speciaal voor de Out of Home sector. Daarnaast moeten fabrikanten aan de slag met digitale bestelsystemen, het leveren van concepten en een aparte salesorganisatie voor Out of Home.

 

Groothandel, C&C en Logistieke service providers

Voor Groothandels zal de logistieke functie groeien. Omdat er teveel grossiers zijn verwachten we de komende jaren meer overnames en minder allround grossiers. Er komt meer specialisatie. Verder zien we hier dat eigen merken groeien en dat er in deze schakel een versmelting met retail komt.

 

Outlets

Lage prijzen en promotie blijven onverminderd belangrijk. Formules groeien en zelfbediening (gasten zelf aan het werk zetten en daardoor kosten verminderen) wordt een belangrijke nieuwe ontwikkeling.

Naast meer uitgebreide verwachtingen voor de komende vijf jaar, vindt u in het schema uit de Beleidsmonitor ook 11 ontwikkelingen die voor de consument steeds belangrijker worden. Leden kunnen het schema vinden op pagina 58 van de Beleidsmonitor.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!