Verrassende revolutie in desk dining

Met uitzondering van Frankrijk wordt in de meeste West-Europese landen niet langer thuis geluncht. mensen eten op of vlakbij hun werk. Veel consumenten vinden het aanbod in kantines slecht. Ze geloven dat de producten van goede kwaliteit zijn, maar twijfelen aan de bereiding. Een revolutie in desk-dining is nodig, en al aan de gang. In de Foodshopper Monitor gaan we hier dieper op in.

 

15 mei 2014 - Een derde van de werkende Amerikanen neemt de lunch mee van huis, de rest koopt deze op het werk. Fastfood (43%) is het popu- lairst, daarna de kantine (25%) en een restaurant (17%).

In Duitsland heeft een derde van alle werknemers toegang tot een kantine. Iets meer dan 50% gebruikt de kantine dagelijks of een paar keer per week. (cijfers: Dottlieb Guttweiler Insitute)


Maaltijden meenemen voor thuis

Steeds meer mensen werken overal en altijd, daardoor vervagen de grenzen tussen werk en vrije tijd. De overgang van werk naar gezellig eten ’s avonds met de familie is stressvol. Vooral als de consument ook nog graag iets vers en gezond op tafel zet.
Uit tests blijkt dat maaltijden die bereid zijn in de kantine en die het personeel mee naar huis neemt voor zichzelf en hun familie een positieve impact hebben op hun eetgewoonten.

Andere initiatieven kunnen zijn het bieden van een tas boodschappen met bijbehorende recepten die werknemers thuis kunnen klaarmaken. Uit onderzoek blijkt dit op de lange termijn een goede investering: betere gezondheid, lager ziekteverzuim en hogere productiviteit. 

 

Het voorbeeld van Google

Internetbedrijf Google is een ware revolutionair, ook als het gaat om de bedrijfsrestaurants. Werknemers eten gratis ontbijt, lunch en diner (hen wordt gevraagd slechts twee van de drie maaltijden te kiezen). Daarnaast krijgen ze de mogelijkheid om receptsuggesties in te dienen of om zelf mee te koken. De chefs in de keuken organiseren avondscholen om al het Google-personeel te leren koken en gezond voedsel te leren herkennen. Er zijn op het hoofdkantoor zeven verschillende cafés en talloze koffiecorners. 

 

Bekijk onderstaande video voor meer inspiratie en het verhaal van de chefs:

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!