Hoe staat het met de Amerikaanse restaurantindustrie?

Gesterkt door een groeiende economie en consumenten die bestedingsbereid zijn, groeit de restaurantomzet in de Verenigde Staten. Nations Restaurant Association verwacht een record-omzet in 2014. Hoewel dit het vijfde opeenvolgende jaar is dat de restaurantindustrie groei laat zien, blijft de omzet achter bij wat verwacht mag worden na een recessie.

10 september 2014 -

De consument zit vast in een recessie-mindset

Eén van de belangrijkste obstakels voor een grotere omzetgroei, is de recessie-mindset van de consument. Daar komt hij maar moeilijk uit. Op de vraag hoe consumenten hun persoonlijke financiële situatie beoordelen, zegt bijna zestig procent van de volwassenen dat dit redelijk is (38 procent) of slecht (20 procent). Dit  blijkt uit de Restaurant Industry Forecast van Nations Restaurant Association in de VS.

 

Het antwoord op deze vraag was in 2010 echter vrijwel identiek. Toen kwam de economie net een beetje uit de recessie en er net weer wat banen bijkwamen. Inmiddels is de VS al 7 miljoen banen rijker, maar consumenten kijken nog steeds somber naar hun eigen situatie.

Het is dan ook niet verrassend dat deze negatieve mindset zijn weerslag heeft op de restaurantomzet in de VS.

 

 

 

 

Hoop voor Foodservice

Een ruime meerderheid (55 procent) van de Amerikanen verwacht dat zijn financiële situatie dit jaar zal verbeteren ten opzichte van 2013. De Foodservice sector zal hier de vruchten van plukken. 43 procent van de Amerikanen zegt namelijk niet zo vaak van een restaurant gebruik te maken als ze wel zouden willen. Vrouwen (46 procent) zeiden dit vaker dan mannen (38 procent).

 

Bekijk ook deze uitgebreide grafiek (rechts) met meer details over welke consument aangeeft vaker bij een restaurant te willen eten.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Limited Service Segment

Het Limited Service segment is op dit moment leider qua groeipercentages. De NRA verwacht voor dit segment een groei van 4.4 procent. Inflatiegecorrigeerd komt dit uit op 2.1 procent.

Binnen dit segment zijn ook weer verschillende verwachtingen.

Zo zijn Fast Casual ondernemers veel positiever over komend jaar dan Quickservice ondernemers. 29 procent van hen verwacht een omzetstijging, tegenover 55 procent van de Fast Casual ondernemers.

 

 
 

Tableservice Segment

Het zogenaamde ‘tableservice’ segment verwacht een groei van 2.6 procent. Inflatiegecorrigeerd komt dit uit op een magere groei van 0.2 procent. De negatieve kijk op de economie zorgt ervoor dat bestedingen uitblijven. De omzet is dan ook ver beneden wat verwacht mag worden na economisch herstel, zo zegt de NRA.

2014 is het vierde opeenvolgende jaar waarin de echte (inflatiegecorrigeerde) groei onder de één procent duikt voor dit segment. Het geeft goed aan dat dit segment in een moeilijk vaarwater zit.

Ondernemers uit dit segment hebben sommige spelers dan ook een redelijk negatieve blik als het gaat om hun winst in 2014. Van de Family Dining restaurants denkt 33 procent van de ondernemers dat de winst zal dalen. Casual Dining en Fine Dining kijken er iets positiever naar (zie schema).

De grootste uitdaging voor alle spelers in dit segment is het aantal bezoeken laten groeien. Negen van de tien ondernemers geeft aan dat dit een redelijke of een flinke uitdaging was in 2013. Voor 2014 verwachten ze ongeveer hetzelfde. Gasten behouden werd minder als een uitdaging ervaren.

 

Dit artikel is enkel bestemd voor leden. Alle cijfers, grafieken en tabellen zijn eigendom van National Restaurant Association. Meer informatie over hen vindt u op www.restaurant.org. Dit artikel is één van de artikelen die u vanaf 13 oktober als achtergrondartikel in de FSIN-app kunt vinden bij de Beleidsmonitor. Bij elke publicatie vindt u inspirerende achtergrondverhalen in onze app, dus ook bij de FoodShopper Monitor die al vanaf juni beschikbaar is. U kunt de FSIN-app downloaden in uw App Store (zowel iOS als Android tablets). Of klik via uw tablet hier voor de iOS app en hier voor de Android app.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!