Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Grossierscombinaties domineren foodservice

Afgelopen jaar zag alleen Nederlands grootste grossier Sligro zijn omzet groeien. De overige grossiers hebben zich redelijk kunnen handhaven. Dit blijkt uit het Foodservice Monitor Jaarrapport 2011.

18 januari 2011 - Inkooporganisatie Maxxam is een sterke positie aan het opbouwen. Bij elkaar opgeteld, vormen de leden van Maxxam de grootste inkooppartij van Nederland met een grossiersomzet van 2,3 miljard euro. Maxxam wordt in deze top vier gevolgd door Sligro, SuperTrade en DeliXL.

Verder is de positie van logistieke serviceproviders en supermarkten sterker geworden. FSIN komt tot die conclusie op basis van cijfers van de grossiers en op basis van inschattingen.

FSIN-leden kunnen voor meer informatie over de Monitor 2011 klikken op Publicaties. Daar staat ook een aanpassing van het hoofdstuk Grossiers (in de grafiek op pagina 137 is het marktaandeel van Sligro weggevallen).

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!