Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Europa's top-99 foodservicebedrijven groeide vorig jaar met 3,4%

De Top-99 grootste Europese Foodservicebedrijven zetten met elkaar ruim 94 miljard euro om in 2013. Dat is een stijging van 3,45 procent vergeleken met het jaar ervoor. Grootste Nederlandse bijdrages uit de Top-99 zijn Van der Valk, NS Stations, Albron en La Place, die volgens de lijst van FoodService Europe overigens bijna allemaal een omzetdaling hadden. Alleen Van der Valk staat met een plus in de lijst.

6 december 2014 - Groei was er dit jaar volgens FoodService Europe vooral in het Quick Service segment (QSR), dat wederom de ‘pacemaker’ van de restaurantindustrie genoemd wordt. Groei werd volgens het internationale blad gestuwd door drie jonge conceptcategorieën: fast casual, coffee shops en bakery cafés.

Van de 31 bedrijven die opereren in het QSR segment zijn er vier met dalende cijfers, maar 12 met dubbele cijfers omzetgroei.

Bedrijven met dubbele cijfers omzetgroei zijn onder andere Shokoladnitsa, Vapiano, Le Duff, Restalia en AmRest.

De Nederlandse bedrijven beginnen op plek 54 met Van der Valk, dan plaats 61 met NS Stations, plaats 67 Albron en plaats 79 La Place.

Bron: FoodService Europe & Middle East december 2014

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!