Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Toelichting op analyse FSIN totale foodmarkt

FoodService Instituut Nederland heeft ook dit jaar gebruik gemaakt van de basiscijfers van Foodstep als het gaat om de publicatie van de omzetcijfers van de buitenhuishoudelijke consumptie. FSIN heeft ervoor gekozen om in de Foodservice Monitor Jaarrapporten eenduidige cijfers naar buiten te brengen.

10 februari 2011 - Te rooskleurig
Specialisten van het FSIN hanteren echter sinds 2004 (ook) een eigen indeling. Op basis daarvan denken we dat de cijfers van 2010 op sommige onderdelen te rooskleurig zijn. Dat geldt vooral voor de segmenten Restaurants, Cafés, Snackbars en Bedrijfscatering.

Omzet hoger
Het omgekeerde geldt voor Foodservice bij Retail en de Fastserviceketens. In die segmenten van de foodservicemarkt is de omzet in werkelijkheid waarschijnlijk iets hoger geweest. In bijgaande sheets geeft FSIN graag een toelichting op de verschillen en (ter verduidelijking nog een keer) de definitie van Foodservice.

Deze excelsheets zijn bedoeld voor de leden van het FSIN en uitsluitend geschikt voor intern gebruik. De sheets zijn het best te gebruiken naast de Monitor. Bronvermelding en onderbouwing van analyses staan uitgebreid vermeld in het Foodservice Monitor Jaarrapport 2011.

Cijfers 2010: een totaaloverzicht

 

Cijfers 2010: een overzicht in detail

 

Cijfers van verschillende segmenten: ekele rekenvoorbeelden

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!