Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Social media stuwen restaurantomzet op

Na drie jaar omzetdalingen in de Amerikaanse horeca op rij verwacht de National Restaurant Association (NRA) komend jaar een recordstijging van de verkopen. Gerekend wordt op een omzetstijging van 3,6 procent tot 604 miljoen dollar. NRA voorspelt dit in haar ‘2011 Restaurant Industry Forecast’. De VS tellen 960.000 restaurants.

23 februari 2011 - Volgens de NRA spelen social media en mobiele verkooppunten een belangrijke rol in dit groeiscenario. Met name innovatieve horeca-exploitanten zullen in marktaandeel groeien door in te spelen op deze nieuwe ontwikkelingen.

Frequente gebruikers van Facebook, Twitter of mobiele telefoonapplicaties zoals Foursquare, Urban Spoon of online review sites zoals Yelp zijn ook vaak frequente restaurantbezoekers. Restaurantbezoek is onderdeel van hun levensstijl. Ook maakt deze groep relatief vaker gebruik van in-store-technologie zoals elektronische bestel-en betaalsystemen aan tafel, self-service kiosks, online besteldiensten en mobiele telefoonapplicaties voor het plaatsen van bestellingen.

In Amerika laten NRA-medewerkers de lunchlocatie van die dag afhangen van de mediaberichten die zij die ochtend hebben ontvangen. De beschikbaarheid van social media vergroot de mogelijkheden voor horeca-exploitanten om potentiële klanten te bereiken, stelt de NRA dat verwacht dat social media zich snel verder zullen ontwikkelen als belangrijk marketinginstrument. Packaged Facts bracht daarover onlangs een rapport uit dat ingaat op de kansen die social media bieden.

Overige verwachtingen NRA:
• (Lichte) omzetstijging full-service restaurants
• Omzetgroei quick-service restaurants
• Sterke groei cateraars instellingen
• (Verdere) stijging van de grondstofprijzen
• Groei van de werkgelegenheid in de horeca
• Online menu’s bekijken groeit sterk
• Mobiele keukens en food trucks duiken vaker op in straatbeeld
• Invloed social media neemt sterk toe

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!