Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

5 restauranttrends voor Foodservice 2017

Internationaal onderzoeksbureau Technomic signaleert vijf foodtrends voor Canada, die we zeker ook in Nederland terug gaan zien. 2017 wordt een jaar van bijzondere koffies, plantaardig comfortfood en etnische keukens. Daarbij moet dit alles passen in de huidige tijd, de gerechten moeten niet alleen mooi zijn (Instagram-waardig) maar ook verantwoord op het gebied van milieu en maatschappij.

1. Etnische keukens inspireren onze menu’s

Mainstream keukens zoals de Chinese en Mexicaanse maken plek voor intrigerende globale gerechten. Nieuwkomers van over de hele wereld nemen exotische recepten en ingrediënten met zich mee, die dienen als nieuwe inspiratie voor koks.

 

2. Plantaardig comfort-food

Groenten nemen een prominente plek in op het bord, als mensen besluiten om minder vaak of geen vlees te eten. Deze eet- en dieettrends, gecombineerd met milieuoverwegingen zorgen de groei van plantaardige restaurants. In 2017 gaan we zeker plantaardige pizza’s, burgers en burrito’s zien.

3. Speciale zoetigheid

Dessert-gerichte concepten blijven in. Speciale smaken, mooie toppings en opvallende presentatie zullen zorgen dat toetjes gewild blijven. Daarnaast komen er meer etnische specialiteiten kijken in dessertwereld, zoals Taiwanees ijs en Japanse cheesecake.

 

4. Creatieve koffies

Terwijl koffie vooral het luxe segment in wordt getrokken, gaan creatieveling de andere kant op. Ze onderscheiden zich met creatieve koffies, zoals citroenkoffie, Indonesische avocado espresso’s en koffie met boter of zout.

5. Gen Z

Operators zullen meer aandacht besteden aan de Gen Z, de digital natives die gewend zijn aan social sharing en een snel veranderende wereld. Zij zoeken naar meer etnische gerechten, dessert en drankjes die Instagram-waardig zijn. Daarnaast hebben ze veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieubeheer.

 

Bron: Technomic

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!