Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Winnaar FSIN Brunch Award

Tijdens het FSIN Brunchcongres werd voor de derde keer een verkiezing gehouden voor het lekkerste en meest bijzondere lunchgerechtje. 14 inzenders streden om de winst. Koppert Cress ging er met de eerste prijs vandoor en won daarmee voor de tweede keer de FSIN Brunch Award met een gerechtje geïnspireerd op het nieuwe lunchconcept ‘Just another day @ Rob & Bob’.

11 januari 2017 - Het gerechtje van Koppert Cress ligt in lijn met de filosofie van ‘Rob & Bob’ (Rob Baan en Bob Hutten): meer groenten en minder dierlijke ingrediënten. Deelnemers aan het congres genoten van een groentebowl met kool, bietjes en gegrilde groenten uit het seizoen, op smaak gemaakt met geitenkaas en Hippo tops. Gasten konden het gerechtje afmaken met een Aziatische touch of pittig of juist nootachtig met behulp van cress als topping.

Vorig jaar won Bakerstreet nog de award, dit jaar ging Koppert Cress er dus voor de tweede maal met de prijs vandoor. De verschillen in de top-5 waren echter zeer klein. De tweede plaats werd dit jaar behaald door Sligro (tonijnburgertje) en La Place (poké quinoa salade); en Pandriks (carré raisin) en Lekkerland (hotdog) behaalden samen een gedeelde 3e plaats, op de voet gevolgd door DANVO Bakeries dat de vierde plaats behaalde en in samenwerking met Goodbite een quinoa broodje met falafel serveerde.

Naast boeiende sprekers (Paul Bringmann, Frank Quix, Jan-Willem Grievink, Daniël de Blok en Oscar Farinetti) verrasten onze leden elkaar tijdens het congres in de pauze met culinaire hoogstandjes die gezamenlijk de lunch vomden. 15 van onze leden werkten mee aan de catering en verzorgden 1 of meerdere gerechtjes.

Alle deelnemers konden vervolgens stemmen op het lekkerste en meest bijzondere gerechtje.

Bedankt!

We bedanken langs deze weg graag nogmaals alle inzenders onder onze leden voor hun bijdrage. Geweldig bedankt voor jullie inzet en voor het creëren van een heerlijke lunch boordevol inspiratie. Mede dankzij jullie zien we terug op een onvergetelijk en inspirerend Brunchcongres! Op de foto onderaan deze pagina staan alle deelnemers:

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!