Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Unieke masterclass: leren van Eataly World

“Fico Eataly World opent haar deuren”

Het FSIN organiseert een aantal 2-daagse masterclasses naar Bologna waar de grootste Eataly ter wereld eind november haar deuren opent. De studiereis naar Bologna op 23 en 24 november vol, mocht u geïnteresseerd zijn in deze studiereis kunt u onderstaand formulier invullen.

13 september 2017 - Niet alleen kijken, proeven en verbazen… maar ook gastcolleges en discussies met Executives van Eataly en specialisten van het FSIN-team. Twee dagen lang ondergedompeld worden in een inspirerende werkelijkheid die mooie groei-impulsen kan meebrengen voor de Nederlandse foodsector. Jan-Willem Grievink, Frank Quix, Inga Blokker en een van de Eataly-executives zijn de kerndocenten van dit programma.
 

De achtergrond

Eén van de twee grote aanjagers van de foodomzet voor de komende jaren is de consumentenbehoefte naar beleving. Transparantie, storytelling en geloofwaardigheid zijn daar een belangrijk onderdeel van. Dit initiatief van de oprichters van Eataly heeft het allemaal in zich. Fico Eataly World is de naam van het honderdduizend vierkante meter grote agri foodpark. Niet gewoon een verhaal ‘van boer-tot-bord’, maar een unieke showcase over de trots van Italiaanse foodspecialiteiten. De trend van verticale integratie speelt al langer, ook in ons land, maar deze Fico Eataly World heeft alle leerpunten in zich waarmee Nederlandse spelers hun eigen (on)mogelijkheden kunnen herijken en de mogelijkheden van blurring verder kunnen verkennen.
 

Aanmelden

De masterclass is primair bedoeld voor leden van het FSIN en food-ondernemers, die samen een gemêleerde groep uit de brede foodsector vormen: formules, fabrikanten, grossiers en aanverwante bedrijven – we kunnen immers veel van elkaar leren! 
Per groep is ruimte voor maximaal 25 deelnemers. De kosten bedragen € 1.790 exclusief btw. Dat is inclusief vliegreis, diner en ontbijt, hotel, busvervoer en alle colleges en studiemateriaal. De samenstelling van de groep is van groot belang voor het succes van de masterclass. We proberen daarom een zo gemêleerd mogelijke groep mee te nemen.

Wilt u leren van de nieuwste ontwikkelingen en uw ervaringen delen met foodservice professionals, fabrikanten en retailers? Doe dan nu een verzoek tot inschrijving via onze website. Meer informatie? Neem dan contact op met het FSIN via 088-7304800 of via info@fsin.nl.

Let op, de reis van 23-24 november is vol!

Mocht u geïnteresseerd zijn in een studiereis naar Eataly World in het voorjaar van 2018, vul dan onderstaand formulier in.
 

Programma

Op dag 1 van het programma vliegen we ’s ochtends van Amsterdam naar Bologna. Met een voor de groep gereserveerde bus reizen we vervolgens naar FICO Eataly World, waar we worden ontvangen met een hapje en een drankje, gevolgd door een uitgebreide tour van de locatie. Nadat we ruim de tijd hebben gehad om rond te kijken en te landen in de Italiaanse sfeer, ontmoeten we één van de FICO Eataly World executives; met wie we onder leiding van Jan-Willem Grievink en Inga Blokker in discussie gaan over de lessen van Eataly World voor de Nederlandse markt.

We sluiten de dag af met een diner op locatie en reizen ’s avonds laat naar een hotel in de buurt, waar we overnachten.
Op dag 2 staat in de ochtend een college van Frank Quix op het programma; die inzoomt op de betekenis van ‘disturbers’ in onze sector. We nemen ruim de tijd voor discussie na afloop. ’s Middags gaan we naar het centrum van Bologna; waar we een aantal verschillende foodconcepten bezoeken. Aan het begin van de avond landen we weer op Schiphol.  

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!