Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Schrijf je nu in voor de Quo Vadissessie voorjaar 2018

De foodsector is in beweging. Om de tijdsgedreven consument optimaal te faciliteren zijn nieuwe conceptvormen van groot belang. Dit heeft gevolgen voor alle spelers in de keten: van formules tot leveranciers: hoe kan elke schakel goed inspelen op deze ontwikkelingen? We gaan er over in discussie tijdens de Quo Vadis-sessies.

23 april 2018 - Elke Quo Vadis-sessie heeft een ander thema en belicht een ander aspect van de huidige ontwikkelingen in de foodsector. Quo Vadis-sessies zijn interactieve sessies waar we recent onderzoek presenteren en gezamenlijk kansen en dilemma's in kaart brengen en discussiëren over de impact van de geschetste ontwikkelingen.


Om de dynamiek in de groep optimaal te houden, kunnen maximaal twee personen van één lid/organisatie per sessie deelnemen. Er is beperkt ruimte, dus wacht niet te lang en meld je snel aan voor de datum die voor jou het beste uitkomt!
 

Aanmelden kan onderaan dit nieuwsbericht, door het formulier in te vullen. Alleen leden van het FSIN kunnen zich aanmelden voor deze sessies. Meer informatie over een FSIN lidmaatschap vindt u hier.

 

Een overzicht van de sessies en locaties:

 • 4 juni – Paul Bringmann & Jan Willem Grievink             Deze sessie is inmiddels vol!
  Locatie: Smaak, Utrecht

  Tijdens deze sessie gaan we in op de trends en ontwikkelingen in de brede foodmarkt. Wie zijn de nieuwe spelers, wat kunnen we van ze leren? Wat betekenen de veranderingen in de sector voor de huidige spelers, en wat zijn de gevolgen voor leveranciers? Deze sessie wordt begeleid door FSIN-directeur Jan-Willem Grievink en FSIN-voorzitter Paul Bringmann. Samen delen ze hun visie en gaan met de deelnemers in gesprek over de impact van de ontwikkelingen voor de verschillende kanalen en ketenschakels.

 

 • 12 juni -  Corno Stam en Inga Blokker              Deze sessie is inmiddels vol!
  Locatie: The Green House, Albron, Utrecht

  De markt verschuift en spelers worden steeds meer gedwongen om buiten de bij hen bekende segmenten en kanalen actief te zijn. We gaan in op ons recente blurring-onderzoek en de lessen voor leveranciers en formules, maar leggen ook de link naar de praktijk. Corno Stam (directeur catering bij Albron) vertelt meer over de reis van het bedrijf naar een dynamisch foodservicebedrijf dat veel meer doet dan alleen bedrijfscatering. De lessen, valkuilen en inzichten uit deze case bieden kanaaloverstijgende inzichten en uitdagingen.

 

 • 14 juni – Inga Blokker en Jan-Willem Grievink           Deze sessie is inmiddels vol!
  Locatie: De Brug, La Place, A4 bij Hoofddorp

  Deze sessie focust zich geheel op de twee groeiassen die we als FSIN voor de komende jaren signaleren (gemak en beleving) en op het fenomeen blurring. We presenteren de insights uit ons meest recente rapport. Wat gebeurt er op het gebied van gemak en beleving? Met name de jongere generaties zijn gevoelig voor gemak. Jongeren gaan fors vaker uit eten dan andere leeftijdsgroepen, maar besteden op een avond gemiddeld €10 minder dan de andere generaties. Wie staat er het best voorgesorteerd om hiervan te profiteren? Wat zijn randvoorwaarden om hier succesvol op in te spelen? En: wat betekent dit voor concepten en leveranciers?

 

 • 19 juni – Jan-Willem Dockheer en Inga Blokker            Deze sessie is inmiddels vol!
  (locatie: Circl, ABN Amro)


  De hang naar gemak is één van de belangrijkste bewegingen die de foodsector de komende jaren blijft beïnvloeden. We kiezen steeds later wat we te eten kopen, stellen onze beslissingen uit. Tegelijkertijd voelen we ons gejaargd en zijn we bereid geld te besteden om tijd te ‘kopen’.
  We focussen tijdens deze sessie volledig op de toekomst van gemak en de drivers die deze beweging in gang zetten. Hoe kun je inspelen op deze veranderingen? Ook in deze sessie combineren we onderzoek en praktijk; naast onze FSIN-insights, zal Jan-Willem Dockheer, General Manager van Albert Heijn To Go zijn visie op de toekomst van de gemaksector met ons delen.

  Let op: deze sessie heeft een andere eindtijd. De sessie loopt tot 18.30, waarna we met elkaar afsluiten met een diner in het restaurant van Circl, tot ongeveer 19:30 uur.

 

Tijden

Alle sessies beginnen om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) en de sessies op 7, 12 en 14 juni eindigen uiterlijk om 19.00 uur. Natuurlijk voorzien we je tijdens de Quo Vadis-sessies van verschillende hapjes en drankjes, die samen een lichte maaltijd vormen. De sessie in Circl (19 juni) is hierop een uitzondering. Deze zal duren van 16.00 tot 18.30 (uiteraard met inloop vanaf 15.30), waarna er kan worden nagepraat onder het genot van een maaltijd in het restaurant van Circl.

 

Aanmelden

Wil jij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de foodsector? Meld je dan hieronder snel aan voor de Quo Vadis-sessies van juni. Na inschrijving ontvang je van ons een bevestiging. Neem gerust contact met ons op bij vragen of opmerkingen!

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!