Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Zomercongres: ‘Hoe wordt foodservice wijzer van foodretail?’

De foodservicemarkt professionaliseert in rap tempo en vertoont opmerkelijke parallellen met de ontwikkelingen in foodretail. Tijd om te kijken wat foodservice kan leren van broer foodretail. Dat doen we tijdens het FSIN-zomercongres. Onze drie sprekers (Koen Slippens, Peter Visscher, en Prof. Gino Van Ossel) laten hun licht schijnen op dit onderwerp. 

26 mei 2011 -  Koen Slippens, onze eerste spreker, vertelt als kenner van beide markten welke ontwikkelingen foodservice de komende jaren te wachten staan. Als voorzitter van de hoofddirectie van Sligro kan hij als geen ander meepraten over zowel foodretail als foodservice.

Peter Visscher (directeur business development bij Albron en chairman van SixContinents Catering Alliance) gaat het hebben over Maatschappelijk Verantwoord ondernemen in Foodservice. Hij weet welke duurzaamheidstrends de internationale markt domineren en welke MVO-topics in de toekomst een belangrijke rol spelen. Een daarvan is het duurzaam voeden van de wereldbevolking in relatie tot de beschikbaarheid van zoet water.

Als laatste komt professor Gino van Ossel aan het woord. In de foodretail zijn krimpende marges, groei van het huismerk en toenemende promotionele druk aan de orde van de dag. Van Ossel geeft ons antwoord op de vraag of de consolidatie in Foodservice tot hetzelfde scenario leidt. Ook gaat hij op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen tussen foodservice en foodretail.

Het zomercongres vindt plaats op 22 juni 2011, in Kasteel de Vanenburg in Putten. De ontvangst is om 14.00. De bijeenkomst begint met een korte ledenvergadering waarin de jaarrekening van 2010 en de begroting van 2011 en 2012 gepresenteerd wordt.

Onze leden kunnen zich met drie personen aanmelden voor het congres. De uiterste aanmelddatum is 15 juni 2011. Maar let op: er zijn beperkte toegangsmogelijkheden. Het congres is uitsluitend toegankelijk voor leden. De uitnodiging kunt u vinden op de ledenpagina, onder ‘publicaties’ (eerst even inloggen).  

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!