Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

FSIN Food500 2019 vol noviteiten

Tijdens het FSIN Food500 Congres presenteert het FSIN de jaarlijkse FSIN Food500, de ranglijst van de 500 grootste foodformules van Nederland. Met 184 pagina’s is het toonaangevende overzicht van de Nederlandse foodmarkt opnieuw dikker dan voorgaande jaren.

17 juni 2019 - De nieuwe FSIN Food500 zit vol noviteiten. Zo bevat de uitgave, naast de ranglijst zelf, ook 40 pagina’s analyse van de zes kanalen. Hoofdredacteur Radboud Bergevoet: ‘Wat we dit jaar voor het eerst hebben gedaan, is onze kennis uit andere publicaties, zoals de FoodShopper Monitor en het Delivery Dossier, beter over de data van de FSIN Food500 leggen. Dat levert ons veel nieuwe inzichten op.’ Ook nieuw is dat dit jaar de omzetten van de FSIN Food500 worden vergeleken met die van het voorgaande jaar. Daardoor is beter te zien hoe de bedrijven zich ontwikkelen.


Food500 nu ook digitaal

Maar de grootste innovatie is zonder twijfel FSIN Insights; de online tool waarmee zowel de FSIN Food500-data als consumentenonderzoeken van het FSIN voor leden ontsloten worden. Via de gebruiksvriendelijke tool kunnen alle data uit de FSIN Food500 worden geselecteerd. Zoals: Wie zijn mijn concurrenten? Welke groei hebben zij doorgemaakt de laatste jaren? Wie zijn de snelste stijgers? Met een paar muisklikken komen de gewenste gegevens naar boven. TFRC-directeur Inga Blokker: ‘Het FSIN gaat digitaliseren. We willen online meer waarde creëren. Het ontsluiten van de FSIN Food500-data is hierin onze eerste, grote stap. De afgelopen maanden hebben we onze aandacht gericht op het ontwikkelen van een zo gebruiksvriendelijk mogelijke tool, die allerlei handige elementen bevat om zo slim mogelijk door de data te navigeren.’ De data uit FSIN Insights zijn exporteerbaar naar Excel, zodat ze gemakkelijk door de FSIN-leden voor eigen managementdoeleinden gebruikt kunnen worden.

Alle deelnemers aan het Food500 congres krijgen na afloop een exemplaar van de FSIN Food500 mee naar huis. Fsin Insights is vanaf 26 juni online beschikbaar via fsin.nl/insights.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!