Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

‘Restaurant’ vervangt complete foodcourt in Illionois.

’s Werelds eerste ‘restaurant and natural market’ is geopend in Illionois. De opening van dit restaurant markeert een trend die het FSIN al eerder voorspelde. Het restaurant is het eerste forum waarin gasten zowel kunnen dineren in het winkelcentrum als speciale ‘groene’ levensmiddelen kunnen kopen. Alles vindt plaats in het ‘Westfield Old Orchard Mall’, in Skokie Illionois.

16 augustus 2011 - Het ‘restaurant’ beslaat bijna 3000 m2 vloeroppervlak en bevat 18 plekken waar vers eten wordt bereid en heeft daarnaast nog organische, seizoens- lokale en duurzame producten te koop. De bedenkers noemen het een ongeëvenaarde prestatie waarin beleving centraal staat. Het restaurant staat op de plek van de voormalige foodcourt.

Volgens chef-kok Robert Mayer zijn de Amerikanen klaar voor ‘gezond eten in het winkelcentrum’. “Mensen zitten vol van alles wat ze in typische food courts kunnen eten. Wij zijn pas twee dagen open, maar alle mensen zijn zichtbaar blij met al de variatie die we bieden. Op andere plekken is gewoon zoveel van hetzelfde. Wij zijn anders.”

Dat er veel gezond eten is, betekent niet dat een pizza of het veelgevraagde ‘stir fry’ (roerbakgroente) niet meer te krijgen is. Het verschil is dat alle gemaakte producten vers zijn.

Een van de menu items die nu al goed aanslaat is de pasta. ‘Het is populair omdat we onze eigen pasta machine hebben. We maken de hele dag door verse pasta. De ingrediënten gaan erin en wanneer het uit de machine komt, valt het direct in kokend water. Twee minuten later eet je verse pasta.’

Lees hier meer over dit nieuwe concept.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!