Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Koffiedrinkers gaan voor smaak

Consumenten die regelmatig koffie kopen onderweg naar hun werk vinden vooral de kwaliteit van de koffie belangrijk. Kwaliteit maakt ze loyale gasten die vaker zullen terugkomen. Dat zegt Joe Pawlak, vice president van Technomic.

Volgens het onderzoeksinstituut is de plek waar de koffie verkocht wordt ook belangrijk; het moet een gunstige locatie zijn. Maar doorslaggevende factor voor terugkerende koffiegasten is de kwaliteit. Dat laat gasten terugkeren.

14 september 2011 - Dat blijkt uit het rapport ‘koffie en thee’ van Technomic. Andere opvallende bevindingen zijn dat koffiedrinkers zeggen dat ze vaker gewone hete koffie kopen dan twee jaar geleden. Maar liefst veertien procent van de consumenten gaf dit aan. Tien procent van de consumenten zei hetzelfde over ice tea. Dit geldt voor zowel retail als foodservice settings.

Naast de hoeveelheid verkochte koffie, is ook de prijs iets gestegen. In 2008 koste een kop koffie gemiddeld 2.25 dollar, twee jaar later ging een kop koffie over de plank voor 2.36 dollar. Dat is een stijging van 11 dollarcent. De prijs van thee en ijsthee is nog meer gestegen. Een kop thee of ijsthee kostte in 2008 nog 2.40 dollar en twee jaar later 2.57 dollar.
 

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!