Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Analisten VS verwachten zwaar supermarktjaar 2012

De economisch slechte tijden en de hoge inflatie in de VS zorgen ook volgend jaar voor een moeilijk jaar in de supermarktwereld. Dat zeggen zeven analisten bij een jaarlijkse ronde tafel van Supermarkt News. 

14 september 2011 - ‘Als de economie niet vooruit gaat, is de consument er volgend jaar nog slechter aan toe en de rationele houding van dit jaar zal volgend jaar wellicht geen stand houden. Ik ben erg bezorgd wat er gebeurt wanneer 2012 ingaat’, aldus John Heinbockel, managing director voor Guggenheim Partners.

Zo had elke analist zijn eigen zorgen. ‘Ik kan zelf niet geloven dat ik dit zeg, maar Ik denk dat de tweede helft van 2011 erg uitdagend zal worden. Ik geloof dat we aankijken tegen een inflatie van vijf tot acht procent op verpakte goederen. En dan is er nog de angst voor 2012.’, zegt Scott Mushkin, managing director voor Jefferies & Co..

Ook de toenemende werkloosheid boezemt de analisten angst in.

‘Er zijn veel zorgen over het doorberekenen van kosten naar een consument die dit wellicht niet accepteert. Het zal tijd kosten, vooral met de werkloosheidscijfers die de verkeerde kant op lijken te gaan.

Supermarket News schreef een negen pagina tellend verslag van de ronde tafel met de complete kijk van de analisten op het komende half jaar en 2012 en hun verwachtingen van hoe de grote spelers hiermee om zullen gaan.

>>U kunt het verslag hier gratis lezen.
  

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!