Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Consument is niet zelfzuchtig

De consument laat zich veel vaker leiden door zijn rechtvaardigheidsoordeel dan gedacht. Hun houding richting bedrijven wordt sterk bepaald door hun oordeel over de wijze waarop deze bedrijven handelen. Dat is een van de conclusies uit de managementreader van het FSIN.

16 november 2011 - Als consumenten het gevoel hebben dat zij of anderen onrechtvaardig behandeld worden kan dit ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf of de persoon in kwestie. Daarom gaat de managementreader ook in op het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en transparantie en communicatie.

Het FSIN geeft zeven tips voor transparantie op het gebied van MVO. Bijvoorbeeld het gebruik van betrouwbare keurmerken en certificaten, het in acht nemen van rechtvaardigheidsgevoelens bij het stellen van de prijs en eerlijkheid over wat nog niet waargemaakt is op gebied van people, planet en profit.

Het gebied van rechtvaardigheidsgevoelens is natuurlijk maar een van de acht hoofdstukken in de managementreader. De andere hoofdstukken gaan over informatie: sturen door keuzearchitectuur en cue power; over wilskracht; over de sociale omgeving; de verschillen in keuzegedrag; over onbewust gedrag en over verborgen patronen

De managementreader is gebaseerd op het boek ‘De menselijke beslisser – over de psychologie van keuze en gedrag’ van de WRR. De auteurs zijn afkomstig uit de psychologie, economie, neurobiologie en filosofie. De conclusies die in het boek getrokken worden over consumenten en hun gedrag zijn bijzonder interessant voor de foodservice markt. In de managementreader vindt u de belangrijkste conclusies uit dit boek met aanbevelingen en tips van het FSIN. Op die manier heeft u naast waardevolle informatie ook praktische vingerwijzingen die direct toe te passen zijn op de foodservice markt.

De managementreader is voor leden te lezen en te downloaden van de website.

Bent u nog geen lid maar wel geïnteresseerd in het FSIN? Lees dan hier meer over wie wij zijn en wat wij doen.
  

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!