Groei foodservicesector V.S. zet door

Groei foodservicesector V.S. zet door
Gepubliceerd op: 6 februari 2013

Het gaat beter met de Amerikaanse economie en dat werpt vruchten af in de foodsector. Volgens de National Restaurant Association (NRA), stijgt de omzet in 2013 met 3.8 procent naar 660.5 miljard dollar. 

De inflatie-gecorrigeerde cijfers laten ook groei zien. Met gecorrigeerde cijfers komt de groei uit op 0.8 procent in 2013. Dat is wel minder dan de 1.3 procent gecorrigeerde groei die 2012 liet zien, maar toch een degelijk cijfer.

 

Consumenten willen wel

Het goede nieuws voor restaurateurs en foodservice operators, is dat consumenten zeggen dat ze niet zo vaak gebruik maken van restaurants als ze wel zouden willen. Dat betekent, dat (tot de financiële situatie van de consument verbetert) de consument weloverwogen kiest wanneer en waar hij buiten de deur eet.

 

Onderscheid is de uitdaging

Volgens de NRA ligt de uitdaging voor spelers in de foodbranche er in om zichzelf goed te onderscheiden van hun competitie, en te zorgen voor stijgende omzet in deze moeilijke periode. Praktisch gezien kan dat door te focussen op consumenten die zowel de middelen als het verlangen hebben om vaker buiten de deur te consumeren.

Door de juiste mix van eten, service en bijzondere ervaring te bieden, kunnen spelers in de branche deze consumenten die voor de eerste keer komen eten, veranderen in terugkerende gasten.

De rest van dit artikel (met veel cijfers en grafieken!) is besloten en alleen voor onze leden te lezen. Log in (rechts boven) om de rest van het artikel te lezen. 

Pagina 2: Welke foodservicesegmenten doen het goed in 2013?
Pagina 3: Van welke consumentengroepen moeten we het hebben?
Pagina 4: Wat doet het Fullservice segment in 2013?
Pagina 5: Wat doet het Limited Service segment (QSR's en Fast Casual) in 2013?

De rest van dit nieuwsbericht is alleen voor leden beschikbaar! Als lid heeft u beschikking over alle publicaties van het FSIN, plus alle achtergrondartikelen en meest recente marktcijfers.
Is uw bedrijf nog geen lid, maar bent u wel geinteresseerd? Lees dan meer over de voordelen van een lidmaatschap van het FSIN. Op deze pagina kunt u ook een lidmaatschapsformulier downloaden.

Inloggen