Opkomst food halls in 2011

Opkomst food halls in 2011
Gepubliceerd op: 6 januari 2011


Behalve de opkomst van de al eerder voorspelde cocktailbars, foodtrucks, fast casual restaurants, Koreaanse keuken en social media zullen een aantal culinaire trends 2011 domineren, verwachten foodwatchers. Zij kondigen onderstaande trends aan:


1. De opkomst van food halls onder invloed van de slow food beweging. Voorbeeld is Eataly, dat recent een vestiging opende in New York.

2. Macarons: dit delicate Franse koekje is in opmars én zoet is terug.

3. Genieten mag: vleeseters gaan naar de slager voor een lekker stuk (vet) vlees. Tegelijkertijd is het ‘in’ om een of twee keer per week geen vlees te nuttigen.

4. Vergeten en nieuwe producten. Chef-koks zetten wilde groenten of bosviolen op de kaart.

5. Ook zoete aardappelen, vol met beta-caroteen en vezels, zullen vaker opduiken.

6. Wijnbars en -proeverijen: wijnliefhebbers kunnen zich profileren door er niet alleen kennis op te doen, maar ook zelf wijn te bottelen.

7. Pimentón de la Vera is gerookt paprikapoeder en een belangrijk ingrediënt in de Spaanse keuken, die net als de Koreaanse keuken aan populariteit wint in 2011.

Klik hier voor meer achtergrond informatie


 

Delen

Log in om te reageren. Inloggen