Belangrijkste thema in catering: duurzaam en gezond

Belangrijkste thema in catering: duurzaam en gezond
Gepubliceerd op: 10 augustus 2015

Duurzaamheid, minder waste, gezonde en verantwoorde voeding. Het zijn de centrale thema’s in Catering, in zowel bedrijven als instellingen. We presenteren negen resultaten, initiatieven en uitdagingen.

1. Alliantie Verduurzaming Voedsel

Tot eind vorig jaar fungeerde de Alliantie Verduurzaming Voedsel, waarin Veneca, brancheorganisatie van de grote contractcateraars, een van de partijen was, samen met onder meer Koninklijke Horeca Nederland en boe- renorganisatie LTO Nederland. Veneca liet een eigen duurzaamheidsonderzoek uitvoeren door de Wageningse Universiteit. In bedrijfsrestaurants bleek met name soep een grote belasting voor het milieu, vanwege de lange warmhoudtijd en de grote volumes.

 

2. Monitor Duurzaam Voedsel

De Monitor Duurzaam Voedsel van de Universiteit Wageningen is de graadmeter voor duurzaam eten en drinken in ons land. De monitor rapporteerde dat de omzet van duurzaam eten en drinken in at home- en out of homemarkten tussen begin 2011 en begin 2014 steeg van ruim €1,9 naar bijna €2,6 miljard. In de buitenhuismarkt was slechts een lichte stijging te zien: de duurzame omzet steeg van €391,70 miljoen in 2011 naar €454,8 miljoen in 2013. Uitgangspunt bij de periodieke meting is de vraag of producten en ingrediënten een of meer van de bekende duurzaamheidkeurmerken hebben.

De rest van dit nieuwsbericht is alleen voor leden beschikbaar! Als lid heeft u beschikking over alle publicaties van het FSIN, plus alle achtergrondartikelen en meest recente marktcijfers.
Is uw bedrijf nog geen lid, maar bent u wel geinteresseerd? Lees dan meer over de voordelen van een lidmaatschap van het FSIN. Op deze pagina kunt u ook een lidmaatschapsformulier downloaden.

Inloggen