Studiereis naar Bologna: leren van Eataly World

Studiereis naar Bologna: leren van Eataly World
Gepubliceerd op: 7 december 2017

"Fico Eataly World opent haar deuren"

Het FSIN organiseert opnieuw een 2-daagse masterclass naar Bologna waar de grootste Eataly ter wereld eind november haar deuren heeft opent. De studiereis naar Bologna vindt plaats op 14 en 15 mei 2018, mocht u geïnteresseerd zijn in deze studiereis kunt u onderstaand formulier invullen.

Niet alleen kijken, proeven en verbazen… maar ook gastcolleges en discussies met Executives van Eataly en specialisten van het FSIN-team. Twee dagen lang ondergedompeld worden in een inspirerende werkelijkheid die mooie groei-impulsen kan meebrengen voor de Nederlandse foodsector. Jan-Willem Grievink, Frank Quix, Inga Blokker en een van de Eataly-executives zijn de kerndocenten van dit programma.

De reis in mei 2018 is een herhaling van de reis die we in november 2017 uitvoerden. Het was een groot succes; met name ook omdat we ná Fico, de tweede dag, colleges hadden en de prachtige ‘foody’ binnenstad van Bologna konden bewonderen. Lees hier meer over de ervaringen van de eerste reis.

Kijk hier een filmpje van de eerste reis: Bologna 23 en 24 november. Copyright Frank Quix 

De achtergrond

Eén van de twee grote aanjagers van de foodomzet voor de komende jaren is de consumentenbehoefte naar beleving. Transparantie, storytelling en geloofwaardigheid zijn daar een belangrijk onderdeel van. Dit initiatief van de oprichters van Eataly heeft het allemaal in zich. Tenminste; dat is de theorie. In de praktijk is het voor Eataly nog niet makkelijk deze hoge verwachtingen waar te maken. Juist daarom biedt deze case tal van lessen. 

Fico Eataly World is de naam van het honderdduizend vierkante meter grote agri foodpark. Niet gewoon een verhaal ‘van boer-tot-bord’, maar een unieke showcase over de trots van Italiaanse foodspecialiteiten. De trend van verticale integratie speelt al langer, ook in ons land, maar deze Fico Eataly World biedt tal van leerpunten waarmee Nederlandse spelers hun eigen (on)mogelijkheden kunnen herijken en de mogelijkheden van blurring verder kunnen verkennen.

Aanmelden

De masterclass is primair bedoeld voor leden van het FSIN en food-ondernemers, die samen een gemêleerde groep uit de brede foodsector vormen: formules, fabrikanten, grossiers en aanverwante bedrijven – we kunnen immers veel van elkaar leren! 
Per groep is ruimte voor maximaal 25 deelnemers. De kosten bedragen € 1.790 exclusief btw. Dat is inclusief vliegreis, diner en ontbijt, hotel, busvervoer en alle colleges en studiemateriaal. De samenstelling van de groep is van groot belang voor het succes van de masterclass. We proberen daarom een zo gemêleerd mogelijke groep mee te nemen.

Wilt u leren van de nieuwste ontwikkelingen en uw ervaringen delen met foodservice professionals, fabrikanten en retailers? Doe dan nu een verzoek tot inschrijving via onze website. Meer informatie? Neem dan contact op met het FSIN via 088-7304800 of via info@fsin.nl.

Programma

Op dag 1 van het programma vliegen we ’s ochtends van Amsterdam naar Bologna. Met een voor de groep gereserveerde bus reizen we vervolgens naar FICO Eataly World, waar we worden ontvangen met een hapje en een drankje, gevolgd door een uitgebreide tour van de locatie. Nadat we ruim de tijd hebben gehad om rond te kijken en te landen in de Italiaanse sfeer, ontmoeten we één van de FICO Eataly World executives; met wie we onder leiding van Jan-Willem Grievink en Inga Blokker in discussie gaan over de lessen van Eataly World voor de Nederlandse markt.

We sluiten de dag af met een diner op locatie en reizen ’s avonds laat naar een hotel in de buurt, waar we overnachten.

Op dag 2 staat in de ochtend een college van Frank Quix op het programma; die inzoomt op de betekenis van ‘disturbers’ in onze sector. We nemen ruim de tijd voor discussie na afloop. ’s Middags gaan we naar het centrum van Bologna; waar we een aantal verschillende foodconcepten bezoeken. Aan het begin van de avond landen we weer op Schiphol.  

Verzoek inschrijving studiereis Fico Eataly World 14-15 mei 2018

Delen

Log in om te reageren. Inloggen