Albron winnaar ABN AMRO Circular Food Award 2018

Albron winnaar ABN AMRO Circular Food Award 2018
Gepubliceerd op: 2 juli 2018

The Green House van Albron is tijdens het FSIN Food500 Congres, 27 juni jl. in Spant! in Bussum, uitgeroepen tot winnaar van de ABN AMRO Circular Food Award 2018.

The Green House is een volledig circulair paviljoen met horeca- en vergaderfuncties in het stationsgebied in Utrecht. ‘Het is een ontmoetingsplaats waar consumenten en bedrijven zich kunnen laten inspireren en kennis kunnen uitwisselen over circulaire oplossingen en nieuwe bedrijfsmodellen. Circulariteit moet echter bovenal leuk en lekker zijn’, aldus Robert Visser, directeur Horeca & Hospitality, die de prijs namens Albron in ontvangst nam. ‘In The Green House komt dit allemaal op een mooie manier samen.’

 

Unaniem

Uit de 24 inzendingen koos de jury drie genomineerden: Gro Mushrooms, Protix met het Oerei en Albron met The Green House. De concepten werden beoordeeld op schaalbaarheid, inspiratie en de mate waarin de circulaire economie in het DNA van de onderneming zit. Albron kwam unaniem als winnaar uit de bus.

De vakjury bestond uit Jantine Heemskerk, commercieel directeur Heemskerk Fresh & Easy, Toine Timmermans, programmamanager duurzame voedselketens Wageningen Universiteit, Alex van Kuilenburg, business unit manager food Milgro en Jan-Willem Grievink, directeur FoodService Instituut Nederland.

 

Stimuleringsprijs

De jury roemde The Green House - een initiatief van Ballast Nedam, Strukton en Albron - vanwege de manier waarop dit concept verduurzaming voor een breed publiek tastbaar maakt. The Circular Food Award is een initiatief van ABN AMRO. Met de prijs wil de bank inspirerende concepten die de totstandkoming van de circulaire economie versnellen, stimuleren.

Op de foto (van links naar rechts): Toine Timmermans, Margot Potman, Robert Visser en Diana Bergsma.

Delen

Log in om te reageren. Inloggen