Horeca heeft teveel vaste kosten
De horecaondernemer heeft tussen de 40 en 50% vaste kosten. Dan is omzet maken de enige remedie. Dat was een van de conclusies van de Sligro bestuursvoorzitter Koen Slippens tijdens het FSIN zomercongres op 22 juni.
De horecaondernemer heeft tussen de 40 en 50% vaste kosten. Dan is omzet maken de enige remedie. Dat was een van de conclusies van de Sligro bestuursvoorzitter Koen Slippens tijdens het FSIN zomercongres op 22 juni.
27 juni 2011 - Maar als horecaondernemers te klein zijn en geen omzetpotentie hebben, dan wordt het moeilijk voor hen. De vraag voor de Horeca is overigens ook of ze wel alles zelf moeten willen maken. En het imago van de Horeca kan ook beter. Te duur, smaakpolitie die soms een scherp oordeel velt; terwijl ook drankmisbruik en overlast soms negatief afstralen op een deel van de Horeca. Daarom moet Horeca veranderen. Maar wel de sterke punten van meerwaarde en beleving behouden en zelfs verder uitbouwen.
>> De leden van het FSIN kunnen de sheets van de toespraak van Koen Slippens downloaden.