FSIN Brunchcongres 2017

In dit dossier vindt u onder andere samenvattingen van de sprekers tijdens het FSIN Brunchcongres: Oscar Farinetti, Frank Quix, Paul Bringmann en Jan-Willem Grievink. 

Delen

In FSIN Brunchcongres 2017

FSIN Brunchcongres: “Diepere verbinding met de gast”

11 januari 2017
FSIN Brunchcongres: “Diepere verbinding met de gast”

Het simpelweg marketen en verkopen van kilocalorieën heeft zijn langste tijd gehad. In de foodretail en foodservice staat nu en in de toekomst iets anders centraal. Foodverkopers moeten zoeken 'naar een diepere verbinding met de klant.' Tijdens het FSIN Brunchcongres voerde Frank Quix van bureau Q&A deze boodschap letterlijk ten tonele. Maar ook de andere sprekers lieten zich uit in soortgelijke bewoordingen.

Winnaar FSIN Brunch Award

11 januari 2017
Winnaar FSIN Brunch Award

Tijdens het FSIN Brunchcongres werd voor de derde keer een verkiezing gehouden voor het lekkerste en meest bijzondere lunchgerechtje. 14 inzenders streden om de winst. Koppert Cress ging er met de eerste prijs vandoor en won daarmee voor de tweede keer de FSIN Brunch Award met een gerechtje geïnspireerd op het nieuwe lunchconcept ‘Just another day @ Rob & Bob’.

Frank Quix: ‘Van transactie- naar attractiefunctie’

11 januari 2017
Frank Quix: ‘Van transactie- naar attractiefunctie’

De winkel, lees: restaurant, wordt meer en meer de plaats waar retailers de verbinding met hun klanten (kunnen) aangaan. Die relatie verdiept zich en behelst meer dan alleen het uitvoeren van een transactie, stelt Frank Quix, directeur van onderzoeksbureau Q&A. Sinds 2005 bekleedt hij tevens de Anton Dreesmann Leerstoel voor Retailmarketing aan de Universiteit van Amsterdam.

Paul Bringmann: ‘Frites is het nieuwe goud’

11 januari 2017
Paul Bringmann: ‘Frites is het nieuwe goud’

Homemade frites gemaakt van mooie, specifieke aardappelrassen en voorzien van prachtige sauzen is het nieuwe goud. Dat zei Paul Bringmann, voorzitter van het FSIN, tijdens het Brunchcongres van het FSIN op 11 januari in Amsterdam RAI.

Gemak, beleving en online trekken miljarden naar zich toe

11 januari 2017
Gemak, beleving en online trekken miljarden naar zich toe

Tussen nu en 2025 doen zich grote verschuivingen voor op de foodmarkt. Gemak, beleving en online trekken miljarden naar zich toe, zo bleek uit de inleiding van Jan-Willem Grievink, directeur van het FSIN tijdens het Brunchcongres van datzelfde FSIN op dinsdag 11 januari in Amsterdam RAI.

Oscar Farinetti: ‘Verandering is noodzakelijk’

11 januari 2017
Oscar Farinetti: ‘Verandering is noodzakelijk’

Stilstaan is geen optie. Als je niet met meebeweegt en reageert op ontwikkelingen om je heen, ga je ten onder. Aldus Oscar Farinetti (62), oprichter van Eataly en inspiratiebron voor menig blurrend foodconcept. Farinetti, belangrijke uitdager van de status quo, gaf een kijkje achter de schermen tijdens het FSIN Brunchcongres. De vierhonderd genodigden hingen aan zijn lippen.

Happy Rotterdammer Daniel de Blok barst van de ambitie

11 januari 2017
Happy Rotterdammer Daniel de Blok barst van de ambitie

In Nederland ziet hij plek voor honderd vestigingen van Happy Italy. Het imperium dat Rotterdammer Daniel de Blok in tien jaar opbouwde telt er nu tien. Op korte termijn expandeert Happy Italy, de fast Italian, mogelijk naar Duitsland en België. Maar ook daarna sluit De Blok niets uit. Hij toont ambitie met zijn geesteskind.