FSIN Fooddelivery Update 2017

We kunnen er niet meer omheen: fooddelivery is verreweg de grootste en snelstgroeiende tak van sport binnen de totale foodsector.


OMZET FOODDELIVERY BEREIKT MIJLPAAL VAN €2,5 MILJARD

25 oktober 2017 - We kunnen er niet meer omheen: fooddelivery is verreweg de grootste en snelstgroeiende tak van sport binnen de totale foodsector. Nadat het bezorgen van voedings- en genotmiddelen jarenlang ver achter bleef bij de online verkoop van mode, muziek en boeken, is er nu sprake van een versnelde inhaalslag. Dit jaar tikt fooddelivery de omzetgrens van €2,5 miljard (bijna) aan en in 2019 zal de bezorging van online besteld eten en drinken opnieuw een mijlpaal bereiken met een geschatte omzet van €4 miljard.

Maaltijdspecialisten, zoals pizzakoeriers, groeien binnen de foodservicemarkt al jaren hard en realiseren ook dit jaar volgens taxaties van het FSIN een omzetgroei met dubbele cijfers. Daarnaast zien we een duidelijke tempoversnelling in de omzetgroei van online bestelde boodschappen in het foodretailkanaal. De grote supermarktmerken zullen er de komende jaren voor zorgen dat hun dominantie in de fysieke foodwereld wordt omgezet naar eenzelfde positie in de door digitale technologie gedreven bezorgmarkt.

Het FoodService Instituut Nederland verrichtte dit jaar voor de derde keer een onderzoek naar de totale fooddeliverymarkt (zowel Out Home als At Home). In deze FSIN Fooddelivery Update 2017 geven we de (definitieve) cijfers over 2016 en presenteren we onze marktinschatting voor 2017. Ter vergelijking: in 2014 schreven we nog dat de grens van €1 miljard snel zou worden overschreden. Drie jaar later verwachten we dat de totale omzet in fooddelivery uitkomt op ongeveer €2,5 miljard.

In deze update van de cijfers over fooddelivery geven we de bezorgcijfers van Food & Beverage 2017 in brede zin weer, dat wil zeggen dat we inzoomen op de bezorging van zowel maaltijden ofwel Hot Meal Delivery als boodschappen (incl. versboxen) ofwel Cold Food & Beverage Delivery.

 

Leden van het FSIN kunnen na het inloggen onder het fotootje van de publicatie op 'downloaden' klikken om de publicatie te downloaden.

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!