Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

FoodStrategy januari 2018

De huidige markt vraagt om alertheid en wendbaarheid: enkele topondernemers delen hun succesvolle aanpak.

Deze publicatie is uitsluitend bestemd voor leden van het FSIN,
verspreiden zonder toestemming van het FSIN is niet toegestaan.

Download publicatie

15 december 2017 - In FoodStrategy januari 2018 blikken we kort terug op de marktcijfers in 2017. Fooddelivery en gemaksconcepten stuwen de omzetgroei, zowel in het foodservice- als het foodretailkanaal, zeker zolang het consumentenvertrouwen groot blijft. Van grotere invloed op de foodsector is echter de digitale technologie. Die zal in de toekomst nog nadrukkelijker het koopproces van consumenten gaan sturen en het midden van de markt onder druk zetten. De foodmarkt verandert razendsnel, voor alle bedrijven in de keten.

Ook in deze editie van FoodStrategy brengen we daarom weer spelers uit verschillende kanalen en schakels bij elkaar. Om bij elkaar in de keuken te kijken en van elkaar te leren. 

 

Enkele highlights:

 • FOOD IN CIJFERS - 2017 IS EEN TOPJAAR
  Out of Home groeit met 4,1%, At Home met 3,4%. Ook voor 2018 zijn de verwachtingen positief. De consument koopt steeds vaker ‘tijdwinst’.
   
 • 1OP1 - JAN PETER MÜLLER
  Müller Fresh Food Logistics spint garen bij de opmars van convenience. De logistiek vervoerder neemt steeds meer taken over van producenten. CEO Jan Peter Müller: ‘Wij zijn de smeerolie in de foodketen.’
   
 • DOOR DE BRIL VAN - HEMA
  Gerard Koning, commercieel directeur van Coop, waant zich bij ‘LEKKER HEMA’ in Tilburg in een heus foodtheater. Al ziet hij in het retaildeel ook leerpunten. Die liggen vooral op het vlak van ‘meer onderscheidend assortiment’.
   
 • 5 VISIES OP DE TOEKOMST VAN DE FOODSECTOR
  Sjaak Kranendonk, Stach Schaberg, Jaap Wassink, Frank Bieze en Ronald Loendersloot geven hun visie op de toekomst van de markt. 
   
 • FOOD PHILOSOPHY - DE WAARDEN VAN ONS ETEN 
  De geschiedenis laat zien dat mensen zich willen blijven onderscheiden en dat voedsel zich daar uitermate goed voor leent.
   

Deze publicatie is downloadbaar voor leden (eerst inloggen rechtsboven), door te klikken op de foto linksboven.

Nog geen lid van het FSIN? Kijk hier voor de voordelen van een bedrijfslidmaatschap en download het aanmeldformulier!

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!