Factsheet Fooddelivery

Meal delivery en cold food & beverage delivery marktverkenning en vooruitzichten 

Addendum:

Helaas is er een fout in ons Delivery-rapport geslopen. Wij rapporteerden een omzet voor Freshbox-delivery van €55 miljoen. Dat zou een omzet van €128,6 miljoen (est 2016) moeten zijn. De totaal marktomvang van Foodbezorging est 2016 komt daarmee €74 miljoen hoger uit dan gerapporteerd in het Delivery-rapport.

Tevens staat Hello Fresh verkeerd genoteerd in het Delivery-rapport. In 2015 kwam Hello Fresh uit op een consumentenomzet van €84 miljoen (bron: EFMI/Hello Fesh).

 

De markt voor foodbezorging is in ruim twee jaar tijd spectaculair gegroeid. Dit blijkt uit een onderzoek van FoodService Instituut Nederland (FSIN). Het FSIN bracht net als in 2014 de foodbezorging in kaart in de breedst mogelijk zin: van de spreekwoordelijke pizzakoerier tot wijnclubs, supermarkten en seniorenmaaltijden. Dit jaar (2016) zal de totale foodbezorgmarkt uitkomen op een omzet van circa 1,7 miljard euro. In 2014 was dit nog maar ongeveer de helft.

In deze nieuwe factsheet presenteert het FSIN cijfers, feiten en trends omtrent homedelivery van food & beverage in de breedste zin. 

Delen

In Factsheet Fooddelivery

FSIN-Infographic: fooddelivery in cijfers

28 september 2016
FSIN-Infographic: fooddelivery in cijfers

De marktomvang van fooddelivery is in Nederland in drie jaar tijd bijna verdubbeld, blijkt uit de FSIN Factsheet bezorging (oktober 2016). We presenteren in deze infographic de kerncijfers. De complete factsheet bezorging is alleen voor FSIN-leden beschikbaar en ligt uiterlijk donderdag 13 oktober bij onze leden op de mat.

Markt voor foodbezorging in ruim twee jaar verdubbeld

6 oktober 2016
Markt voor foodbezorging in ruim twee jaar verdubbeld

FSIN: “Technologie en nieuwkomers drijven bezorgcijfers”

De markt voor foodbezorging is in ruim twee jaar tijd spectaculair gegroeid. Dit blijkt uit een onderzoek van FoodService Instituut Nederland (FSIN). Het FSIN bracht net als in 2014 de foodbezorging in kaart in de breedst mogelijk zin: van de spreekwoordelijke pizzakoerier tot wijnclubs, supermarkten en seniorenmaaltijden. Dit jaar zal de totale foodbezorgmarkt uitkomen op een omzet van circa 1,7 miljard euro. In 2014 was dit nog maar ongeveer de helft.