Hand-out presentatie Jan-Willem Grievink Zomercongres 2017

De hand-out van de presentatie van Jan-Willem Grievink tijdens het FSIN Zomercongres 2017

Ontwikkelingen in de foodwereld gaan snel. Onverwachte wendingen deden zich voor en zullen zich blijven voordoen. Het kan gebeuren dat iedere consument in de toekomst zijn eigen ijsfabriekje kan gaan leasen waarmee hij zelf zijn magnum maakt. De grondstoffen en de machine worden dan geleverd door de fabrikant. Jan-Willem Grievink, directeur van het FSIN, schetste dit toekomstbeeld tijdens het FSIN Zomercongres Food < = > LIFE op woensdag 28 juni in Van der Valk Apeldoorn De Cantharel.

U kunt hier de hand-out van de presentatie van Jan-Willem Grievink downloaden

Delen

In Hand-out presentatie Jan-Willem Grievink Zomercongres 2017

HEMA investeert zwaar in food

29 juni 2017
HEMA investeert zwaar in food

Met een compleet nieuwe look & feel investeert warenhuisconcern HEMA zwaar in foodservice en foodretail. In het najaar openen in Tilburg, Antwerpen en Brussel de eerste winkels van de nieuwe generatie. Mischa Simons, director food en hardware, noemt het Engelse gemaksconcept Pret A Manger als een van de voorbeelden. HEMA onderzoekt en passant ook de mogelijkheden van fooddelivery.

Van der Valk: meer foodbeleving en maaltijdbezorging

29 juni 2017
Van der Valk: meer foodbeleving en maaltijdbezorging

Van der Valk gaat maaltijden bezorgen. Althans - Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn. Ook formeerde deze Toekan-vestiging een team dat gaat onderzoeken of het vleesaandeel  op het bord kan worden teruggedrongen ten gunste van groente. Cantharel-eigenaar Bob Zeeuw van der Laan stelt veel in het werk om de foodbeleving te versterken.

‘Iedere consument zijn eigen ijsfabriekje’

29 juni 2017
‘Iedere consument zijn eigen ijsfabriekje’

Ontwikkelingen in de foodwereld gaan snel. Onverwachte wendingen deden zich voor en zullen zich blijven voordoen. Het kan gebeuren dat iedere consument in de toekomst zijn eigen ijsfabriekje kan gaan leasen waarmee hij zelf zijn magnum maakt. De grondstoffen en de machine worden dan geleverd door de fabrikant.

'Definities van het nieuwe premium'

29 juni 2017
'Definities van het nieuwe premium'

Premium-merken bestaan nog steeds en ze hebben ook een functie, maar het nieuwe premium komt eraan. Dat gaat over het product, niet over het plakkertje erop. De kracht van het product staat daarbij centraal, aldus Inga Blokker van het FSIN tijdens het FSIN Zomercongres Food < = > LIFE op 28 juni.

‘We zitten met z’n allen nog in de slaapstand’

29 juni 2017
‘We zitten met z’n allen nog in de slaapstand’

De gevolgen van de technologische ontwikkelingen voor steden zijn enorm. Tijdens het FSIN Zomercongres benoemt Peter Savelberg, directeur van Tristate City Europe, de belangrijkste urban gamechangers. Nog niet iedereen is daarvan doordrongen. ‘Met name bij bestuurders ontbreekt een gevoel van urgency.’

‘Met Spirit kunnen we onze klanten inspireren’

28 juni 2017
‘Met Spirit kunnen we onze klanten inspireren’

In tegenstelling tot veel bedrijven in de branche wist biologische supermarkt Gimsel in Rotterdam de omzet afgelopen jaar op peil te houden. Vegetarisch restaurant Spirit echter kende een grotere groei. Logisch dus om met deze klantentrekker nu ook Amsterdam te veroveren. ‘Spirit is een unieke formule. Daarmee vullen we het belevingsverhaal voor Gimsel in en bereiken we een bredere doelgroep.’

Foto-impressie van het FSIN Zomercongres 2017

29 juni 2017
Foto-impressie van het FSIN Zomercongres 2017

Nog even nagenieten van het FSIN Zomercongres bij Van der Valk de Cantharel in Apeldoorn? Dat kan - de foto's staan online. Oók die van de rondleiding.