Zoekresultaten voor ''

619 resultaten gevonden
4 december 2018

Wie zorgt voor de Triple A in online food?

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
Dossiers / 29 nov 2018

FSIN Dossier Delivery 2019

28 november 2018

FSIN Dossier Delivery 2019 in beeld

9 november 2018

Deliverymarkt: dynamisch en disruptief

Hanneke van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van Bladel
/evaluatie-quo-vadis-sessie-6-november-2018
/evaluatie-quo-vadis-sessie-1-november-2018
29 oktober 2018

Foodretail passeert Foodservice

29 oktober 2018

Aanmelden FSIN Brunchcongres 2019: Alles wat u moet weten

27 oktober 2018

Randstedeling kiest voor gemak

27 oktober 2018

Millennial koopt Out of Home- maaltijd in supermarkt

18 oktober 2018

Stormachtige groei ontbijt buitenshuis

18 oktober 2018

Groei voor gemaksproducten gericht op Millennials

18 oktober 2018

Vrouwen verlangen naar Guilty Pleasures

de heer Bergevoet
Hoofdredacteur
de heer Bergevoet
18 oktober 2018

FSIN Foodshopper monitor 2019 - Veranderende eetmomenten

Dossiers / 18 okt 2018

FSIN FoodShopper Monitor 2019

1 oktober 2018

BTW-verhoging maakt foodconsumptie €1,4 miljard duurder

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
24 september 2018

Simonides (Coop) richt zich op online & blurring in Drents Vledder

21 september 2018

Spar University: 'Smartphone is voor ons key'

19 september 2018

Meld u nu aan voor een Quo Vadis-sessie najaar 2018

18 september 2018

AccorHotels focust op F&B en gemaksdiensten

/food-500
Deze content staat in een artikel! Deze kun je bewerken om wat algemene info over de Food500 te tonen.
11 september 2018

Albron: 'Bijdragen aan de identiteit van de opdrachtgever'

4 september 2018

De Beren-restaurants mikt op 'standaardisatie'

28 augustus 2018

McDonald’s’ beweging van retail naar restaurant

/account
/actueel/agenda
Agenda
/zoeken
/afmelden-nieuwsbrief
/bevestiging-nieuwsbrief
Bedankt voor je aanmelding voor onze FSIN Nieuwsbrief! We houden je ongeveer één keer per maand op de hoogte van recente publicaties, blogs en andere inzichten. Wil je nu al wat lezen? We hebben één van onze publicaties nu ook open gesteld voor niet-leden: FoodStrategy juni 2016. Lees deze uitgave hier. We wensen je veel leesplezier, en horen graag van je hoe we onze dienstverlening beter kunnen maken. Neem contact met ons op via info@fsin.nl of klik hier...
/aanmelden-nieuwsbrief
4 juli 2018

Video: Aftermovie FSIN Food500 Congres

2 juli 2018

Albron winnaar ABN AMRO Circular Food Award 2018

2 juli 2018

Fotoverslag FSIN Food500 Congres 2018

2 juli 2018

Prestigieuze prijs: FSIN Excellence Award 2019

2 juli 2018

Video: FoodService Instituut Nederland bestaat 15 jaar!

FSIN Food500 / 27 jun 2018

FSIN Food500 2018

27 juni 2018

FSIN Food500 2018: ketens groeien harder dan markt

25 juni 2018

Klassieke Horeca 'retailiseert'

26 mei 2018

FSIN Food500 Congres 2018

15 mei 2018

Sara Roversi, co-founder Future Food Institute, tweede spreker FSIN Food500 Zomercongres

1 mei 2018

Manu Steijaert eerste spreker FSIN Food500 Zomercongres!

Dossiers / 24 apr 2018

FSIN Dossier Generatie Z

24 april 2018

'Lekker' is het allerbelangrijkst voor middelbare scholieren

23 april 2018

Schrijf je nu in voor de Quo Vadissessie voorjaar 2018

Dossiers / 12 apr 2018

Dossier Blurring

29 maart 2018

Inschrijving ABN Amro Circular Food Award 2018

28 maart 2018

Koppert Cress en GRO ontvangen FSIN Brunch Awards

15 maart 2018

Foodretail meets Foodservice: kansen en uitdagingen in blurring

Beleidsmonitor / 14 mrt 2018

Food Industry Outlook 2018/2019

8 maart 2018

Fotoverslag: Foodretail meets Foodservice congres 2018

28 februari 2018

Appels bij de kassa

Gastblogger
Gastblogger
10 januari 2018

What is hot en what is not in 2018?

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
10 januari 2018

‘Bestedingen aan directe consumptie grootste groeimarkt 2018’

10 januari 2018

Koppert Cress en GRO winnen FSIN Brunch Award 2018

9 januari 2018

‘Juiste mindset is key to success’

9 januari 2018

Hoe een wit vel papier uitgroeide tot een groots e-commercebedrijf

9 januari 2018

Over dominovation en pretotyping...

Beleidsmonitor / 9 jan 2018

FSIN Beleidsmonitor 2018/2019

9 januari 2018

Consumentenvertrouwen en lifestyle doen food opveren

9 januari 2018

Foto-impressie FSIN Brunchcongres 2018

27 december 2017

Explosie in gemaksconcepten op komst

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
18 december 2017

Facebook is dead

Erwin Binneveld
Directeur nieuwe klanten @ SPAR University
Erwin Binneveld
Foodstrategy / 15 dec 2017

FoodStrategy januari 2018

14 december 2017

Nieuwe FSIN-poster: de laatste omzetcijfers 2017 op een rij

12 december 2017

Druk, druk, druk... 

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
7 december 2017

Professor Garelli: humoristische topeconoom en spreker op FSIN Brunchcongres 2018

7 december 2017

Studiereis naar Bologna: leren van Fico Eataly World

5 december 2017

Fico Eataly World: 'De nieuwe leerschool in Bologna'

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
Dossiers / 22 nov 2017

Dossier Koffie Out of Home

22 november 2017

Belang koffie Out of Home groeit

16 november 2017

Meld je nu aan voor het FSIN Brunchcongres op 9 januari 2018

25 oktober 2017

Grote stijging fooddeliveryomzet in 2017

Dossiers / 25 okt 2017

FSIN Fooddelivery Update 2017

23 oktober 2017

De echte specialist doet het ‘lekker anders’

Dossiers / 23 okt 2017

Dossier Speciaalzaken

9 oktober 2017

Schrijf je nu in voor de Quo Vadis-sessie najaar 2017

FSIN Food500 / 6 okt 2017

FSIN Food500 2017

6 oktober 2017

FSIN Food500 2017 - Samenvatting

5 oktober 2017

FSIN Food500 2017 - Top 10 Bezorgformules

5 oktober 2017

FSIN Food500 2017 - Top 10 koffieconcepten

5 oktober 2017

FSIN Food500 2017 - Trots La Place groeit met lol en verbeten passie

5 oktober 2017

FSIN Food500 2017 - Middle of the road krijgt klappen

5 oktober 2017

FSIN Food500 2017 - Gemak en beleving belangrijke drivers

5 oktober 2017

FSIN Food500 - Op weg (terug) naar mentaal marktleiderschap

5 oktober 2017

FSIN Food500 2017- Nieuwe Foodconcepten

5 oktober 2017

Planet of the apes

Erwin Binneveld
Directeur nieuwe klanten @ SPAR University
Erwin Binneveld
4 oktober 2017

Leren en balanceren

Bas van Eekelen
Business Development Manager Foodretail & Foodservice bij GfK
Bas van Eekelen
28 september 2017

'Het is tijd, de hoogste tijd...'

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
Dossiers / 19 sep 2017

FoodService Industry Outlook

13 september 2017

Unieke masterclass: leren van Eataly World

29 juni 2017

Foto-impressie van het FSIN Zomercongres 2017

29 juni 2017

‘We zitten met z’n allen nog in de slaapstand’

29 juni 2017

'Definities van het nieuwe premium'

29 juni 2017

‘Iedere consument zijn eigen ijsfabriekje’

Hand-outs / 29 jun 2017

Hand-out presentatie Peter Savelberg Zomercongres 2017

29 juni 2017

HEMA investeert zwaar in food

29 juni 2017

Van der Valk: meer foodbeleving en maaltijdbezorging

Hand-outs / 29 jun 2017

Hand-out presentatie Jan-Willem Grievink Zomercongres 2017

28 juni 2017

‘Met Spirit kunnen we onze klanten inspireren’

Hand-outs / 28 jun 2017

Hand-out presentatie Inga Blokker Zomercongres 2017

Beleidsmonitor / 30 mei 2017

FSIN Beleidsmonitor 2018

22 mei 2017

Uitnodiging FSIN Zomercongres 2017: Food <=> Life

9 mei 2017

Schrijf je nu in voor de Quo Vadis-sessies van voorjaar 2017

Dossiers / 1 mei 2017

Factsheet Vendingmarkt

21 februari 2017

Engelstalige FSIN-Beleidsmonitor vanaf nu beschikbaar

20 februari 2017

De eerste lessen uit de blurring praktijk

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
17 februari 2017

Ambacht in plaats van een efficiency-machine

16 februari 2017

La Place: 'Sla een culturele brug tussen foodretail en foodservice'

16 februari 2017

'Gaarkeukens hebben mogelijk grote toekomst'

7 februari 2017

Eetpolarisatie schept nieuwe menssoorten

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
Foodstrategy / 17 jan 2017

FoodStrategy januari 2017

11 januari 2017

FSIN Brunchcongres: “Diepere verbinding met de gast”

11 januari 2017

Winnaar FSIN Brunch Award

11 januari 2017

Frank Quix: ‘Van transactie- naar attractiefunctie’

11 januari 2017

Paul Bringmann: ‘Frites is het nieuwe goud’

11 januari 2017

Gemak, beleving en online trekken miljarden naar zich toe

11 januari 2017

Oscar Farinetti: ‘Verandering is noodzakelijk’

11 januari 2017

Happy Rotterdammer Daniel de Blok barst van de ambitie

9 januari 2017

Millennials stuwen restaurantbezoeken

21 december 2016

Experts van Whole Foods: Top 10 foodtrends 2017

20 december 2016

5 restauranttrends voor Foodservice 2017

Marktcijfers / 20 dec 2016

FSIN-poster omzetoverzicht 2017

19 december 2016

De Foodsector in 2017

16 december 2016

Consumptieplekken in beweging

15 december 2016

Consequenties van groei aantal eetmomenten

15 december 2016

Food is de crisis voorbij

Dossiers / 1 dec 2016

FoodShopper Monitor 2017/2018

14 november 2016

Meld je nu aan voor het FSIN Brunchcongres op 10 januari 2017

14 november 2016

Extra Quo Vadis-sessie op 6 december

9 november 2016

De nieuwe FSIN FoodShopper Monitor: Food is de crisis voorbij

8 november 2016

FoodStrategy in 2017. Doet u mee?

8 november 2016

Executive Program over Blurring in New York

8 november 2016

Zes nieuwe voedseltrends op een rij

8 november 2016

Eataly op FSIN Brunchcongres 2017

7 november 2016

Verhuizing FSIN

27 oktober 2016

Bas Padberg treedt toe tot FSIN-bestuur

20 oktober 2016

Quo Vadis november 2016

20 oktober 2016

Blurring krijgt impact op grossiers

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
Dossiers / 17 okt 2016

Factsheet Fooddelivery

6 oktober 2016

Markt voor foodbezorging in ruim twee jaar verdubbeld

29 september 2016

FSIN Food 500: nieuwe foodfenomenen volop zichtbaar

28 september 2016

FSIN Food 500 2016: 9 conclusies

28 september 2016

Food 500: Top 8 koffieconcepten

28 september 2016

Food 500: 'Convenience is een groeimarkt met risico's'

28 september 2016

Food 500: Top 15 Online foodverkopers

28 september 2016

Food 500: Van pizzabakker naar techgigant

28 september 2016

Food 500: Omzet groeisegmenten stijgt komende tien jaar met € 22 miljard

28 september 2016

FSIN-Infographic: fooddelivery in cijfers

FSIN Food500 / 28 sep 2016

FSIN Food 500 2016

Dossiers / 14 jul 2016

Factsheet Burgerbars

30 juni 2016

FSIN Congres: 'Verstoorders zijn onverstoorbaar'

30 juni 2016

Jan-Willem Grievink: 'Het midden krimpt enorm'

30 juni 2016

Lieven Vanlommel: ‘Wie niet waagt die blijft maagd’

Foodstrategy / 30 jun 2016

FoodStrategy juni 2016

29 juni 2016

Plaats om te innoveren blijkt succesvolle innovatie

29 juni 2016

‘Kunstmatige voedselproductie vergt tien keer minder energie’

29 juni 2016

Foto-impressie van het FSIN Zomercongres bij Sligro in Veghel

29 juni 2016

Landwaart pleit voor Fexit

29 juni 2016

Paul Bringmann presenteert de top-10 Nederlandse restaurants

Beleidsmonitor / 1 jun 2016

FSIN Beleidsmonitor 2017

18 mei 2016

Uitnodiging FSIN Zomercongres 2016: 'Hartenjagers gezocht'

10 mei 2016

Nieuwe Quo Vadis-sessies: implicaties van blurring voor de markt

4 mei 2016

Fabrikanten en formules: in de ban van kwaliteit - de opkomst van het nieuwe premium

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
25 april 2016

Supermarkten, blurring en prijzen

Paul Bringmann
Voorzitter
Paul Bringmann
19 april 2016

‘Een beetje respect voor de ober graag’

Willem-Jan Strijbosch
directeur Foodservice bij de Sligro Food Group
Willem-Jan Strijbosch
30 maart 2016

Verandering als constante factor

Hanneke van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van Bladel
22 maart 2016

Over betutteling en eigenbelang

Corno Stam
directeur Catering Albron
Corno Stam
20 maart 2016

Paul Bringmann Officier in de Orde van Oranje-Nassau

15 maart 2016

Op zoek naar het geheim van bedrijfscatering

A. Grievink
Project- en contentmanager FSIN
Dossiers / 15 mrt 2016

Dossier toekomst Bedrijfscatering

14 maart 2016

Bedrijfscatering: waar liggen de toekomstige kansen?

Dossiers / 14 mrt 2016

Blurring heeft de toekomst

16 februari 2016

Is everybody happy?

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
9 februari 2016

De logica van de moderne foodshopper

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
4 februari 2016

Ook oudere shopt (food) online

3 februari 2016

Unieke masterclass in New York over Blurring Food Concepts

Marktcijfers / 3 feb 2016

FSIN-poster omzetoverzicht 2016

2 februari 2016

Voeding: hypes en andere langjarige (duurzaamheids)trends

2 februari 2016

‘Combinatie Ahold/Delhaize zou weleens goed getimed kunnen zijn’

Gastblogger
Gastblogger
1 februari 2016

Acht keer: attitude van consument in gemak

28 januari 2016

'Jumbo zet met overname La Place foodsector op scherp'

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
13 januari 2016

Op weg naar 2025: €15 miljard mainstreamomzet verschuift

13 januari 2016

Brunchcongres 2016: ‘Passie, ziel, liefde en vrouwen’

13 januari 2016

Walter Seib: ‘Zonder fundament geen wolkenkrabber’

12 januari 2016

Ståle Økland: 'Rockband is ideale bedrijfsvorm'

12 januari 2016

David Bosshart: ‘Is de klant koning, dictator of… slaaf?’

12 januari 2016

Fotoreportage Brunchcongres Horecava 2016

12 januari 2016

Bakerstreet winnaar van FSIN Brunch Award 2016

12 januari 2016

Hans im Glück: ‘Zo gelukkig als ik ben, is niemand!’

11 januari 2016

Vooral fine dining en discount dining in de lift

Foodstrategy / 1 jan 2016

FoodStrategy januari 2016

8 december 2015

Channel blurring en de onbeperkte mogelijkheden...

Henk-Jan Peterse
Country Manager bij Lekkerland Nederland BV
Henk-Jan Peterse
2 december 2015

FSIN FoodShopper Monitor: zo raak je de consument

1 december 2015

Consument drijft de casualisering

1 december 2015

VS: 8 supermarkttrends uit de VS voor 2016

1 december 2015

UK: 5 restauranttrends voor 2016

1 december 2015

Lokale smaken: steentjes in een enorme vijver

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
24 november 2015

Meld je nu aan voor het FSIN Brunchcongres op 12 januari 2016

16 oktober 2015

[VOLGEBOEKT] Schrijf je in voor de nieuwe serie Quo Vadis-sessies

14 oktober 2015

Supermarkten met een chef-kok als bedrijfsleider

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
14 oktober 2015

FSIN lanceert…. FoodStrategy

23 september 2015

Salad&Co: succesvol dankzij eenvoud en duidelijke keuzes

Paul Bringmann
Voorzitter
Paul Bringmann
22 september 2015

Kansen voor halal-marketing in gemak

15 september 2015

Bestedingsverwachting Foodservice daalt licht, foodretail stijgt licht

15 september 2015

Welke elite bepaalt wat het volk gaat eten?

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
9 september 2015

Horeca zet zwaarder in op consument thuis

2 september 2015

Hamburgerhit: burgersandwich met uitstraling

1 september 2015

New Food Strategies voor de toekomst van de sector

1 september 2015

Eten? Dat doen we... op straat!

Hanneke van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van Bladel
/verenigingszaken
Van en voor de leden Het FSIN is een vereniging. Leden kunnen hier de statuten, het huishoudelijk reglement, de gedragscode en het jaarverslag raadplegen. Via deze pagina houden we u graag op de hoogte van eventuele wijzigingen. Statuten De statuten van het FSIN zijn in juni 2012 gewijzigd, na goedkeuring door de ledenvergadering. Klik hier om de aangepaste statuten te downloaden.   Huishoudelijk reglement Tijdens de ledenvergadering in juni 2011 is het huishoudelijk reglement van het FSIN officieel goedgekeurd. Het reglement regelt de doelstelling van het FSIN, de bedrijfsvoering, het bestuurstoezicht, de zittingstermijn van de bestuursleden, de indeling naar type leden en de manier waarop we...
/over-fsin/word-lid
Voordelen van het FSIN-lidmaatschap Trendsetters in de food(service)branche zijn lid van het FoodService Instituut Nederland. En niet zonder reden. Het FSIN is het onafhankelijke kennisplatform van en voor professionals in de totale foodmarkt dat (inter)nationale trends en ontwikkelingen analyseert, duidt en koppelt aan een heldere toekomstvisie, zowel in Out of Home als At Home. Bovenop toekomstige trends We brengen het koop- en consumptiegedrag van de (online) foodshopper in kaart, maar ook de omzetontwikkelingen in alle foodkanalen. We monitoren de veranderingen en verklaren ze. Nog belangrijker zijn onze outlooks: onderbouwde voorspellingen van toekomstige trends inclusief de gevolgen daarvan voor de hele keten, van boer tot supermarkt en van leverancier tot outlet. Leren van uw klanten Het FSIN heeft zich sinds 2003 ontwikkeld tot gerenommeerd kennisinstituut...
/over-fsin/fsin-jaarkalender
Wat doet het FSIN dit jaar? Het FSIN publiceert gedurende het jaar meerdere rapporten en nieuwsdossiers. Ook organiseren we diverse ledenbijeenkomsten. Via de site en in onze maandelijkse nieuwsbrieven kondigen we deze tijdig aan. Leden ontvangen tevens een persoonlijke uitnodiging. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle ledenactiviteiten in onderstaande jaarplanning voor 2018.    FSIN-jaarplanning Januari  FSIN-poster: digitaal en in printFSIN BrunchcongresHand-out sprekers FSIN-brunchcongresUpdate FSIN InsightsUitreiking FSIN Brunch Award 2018   Februari    FSIN / EFMI FoodService meets FoodRetail Congres   Maart/april    Publicatie dossier Blurring   Mei    Publicatie dossier Generatie ZPublicatie FSIN jaarverslag   Juni/juli     Quo Vadis-sessiesHand-out Quo Vadis-sessiesFSIN...
26 augustus 2015

Foodverkopers samen onder één paraplu

18 augustus 2015

Gemak schuift op richting Fast Casual

17 augustus 2015

De stem van de gast als nieuwe regel

Maarten Beernink
Manager Research & Publishing
Maarten Beernink
11 augustus 2015

Top-10 casualisering van de restaurantsector

10 augustus 2015

Belangrijkste thema in catering: duurzaam en gezond

6 augustus 2015

'Bestedingsverwachtingen foodservice stijgen'

13 juli 2015

Veel foodbedrijven zitten gevangen in budgetteringssystemen

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
29 juni 2015

Evolutieleer voor tankstations

Henk-Jan Peterse
Country Manager bij Lekkerland Nederland BV
Henk-Jan Peterse
25 juni 2015

Bringmann: “Nog nooit zoveel veranderd als nu”

25 juni 2015

Grievink: “Tot 2020 sterke groei consumptie buitenhuis”

25 juni 2015

Balls & Glory: 'Wij zijn een lovebrand'

24 juni 2015

FSIN Food 500: Nederland koopt 'geblurd' eten en drinken

24 juni 2015

‘Geld verdienen is niet onze drijfveer’

24 juni 2015

Foto-verslag Zomercongres 2015

24 juni 2015

‘De wereld verandert te snel’

23 juni 2015

Hoe staat het met de reputatie van jouw bedrijf…?

Hanneke van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van Bladel
16 juni 2015

Luchtkastelen

Willem-Jan Strijbosch
directeur Foodservice bij de Sligro Food Group
Willem-Jan Strijbosch
9 juni 2015

Wie is de BMW van de Foodsector?

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
1 juni 2015

7 belangrijke veranderkrachten uit de Monitor

31 mei 2015

FSIN Beleidsmonitor 2016: Food koerst op kansen!

31 mei 2015

Rappe rationalisatie zet rol traditionele groothandel onder druk

29 mei 2015

5 conclusies over generaties uit het Shopper Dossier

28 mei 2015

Groot deel van buitenhuismarkt ´casualiseert´

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
28 mei 2015

Focus verschuift langzaam naar Private Label

20 mei 2015

6 toekomstbepalende consumententrends

20 mei 2015

Millennials komen minder vaak in restaurants

19 mei 2015

De klassieke supermarkt krijgt het zwaar

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
13 mei 2015

Is food rijp voor nieuwe vormen van kapitalisme?

A. Grievink
Project- en contentmanager FSIN
11 mei 2015

Uitnodiging FSIN Zomercongres: Food koerst op kansen!

10 mei 2015

Sprekers zomercongres: Wie is wie?

29 april 2015

Quo Vadis Sessies Beleidsmonitor 2016

20 april 2015

Design: vijf aanbevelingen om millennials te trekken

15 april 2015

4 trends: ‘Blurren met behoud van je kernkwaliteiten’

14 april 2015

Quo Vadis Sessies Beleidsmonitor 2016

14 april 2015

’t Borrelt en ’t bruist…

Hanneke van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van Bladel
31 maart 2015

Wil de echte Fooduber nu opstaan?

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
25 maart 2015

Paul Bringmann treedt aan als bestuursvoorzitter FSIN

24 maart 2015

Klantgericht of gastvrij?

Henri Froeling
CEO bij Bakerstreet Holding BV
Henri Froeling
17 maart 2015

Luister NIET naar de gast: enkele misvattingen

Maarten Beernink
Manager Research & Publishing
Maarten Beernink
16 maart 2015

Dossier: de lessen van Whole Foods Market voor Nederland

10 maart 2015

Het fast casual-effect: over gezond, waarde, beleving en McDonald’s

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
3 maart 2015

Toekomst van fast casual ligt in catering en bezorging

3 maart 2015

CBS-cijfers zorgen voor verwarring

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
24 februari 2015

We all need a little Whole Foods magic…

A. Grievink
Project- en contentmanager FSIN
17 februari 2015

Fatten up

Corno Stam
directeur Catering Albron
Corno Stam
10 februari 2015

‘Bereid je voor op generatie Z’

10 februari 2015

Stuur jij je gasten een deurtje verder?

Hanneke van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van Bladel
9 februari 2015

Geef je op voor Disruption Impact Team

3 februari 2015

De nieuwe standaard: Dutch Cuisine voor een Different Dinner

Arnoud van Os
directeur Peter van Halder BV
Arnoud van Os
30 januari 2015

Shake Shack: 'We willen het beste hamburger-bedrijf ter wereld zijn'

27 januari 2015

De volumemakers in de foodbizz

Ubel Zuiderveld
Manager Research & Publishing bij FSIN
Ubel Zuiderveld
21 januari 2015

Van der Valks Versmarkt: verrassende logica

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
21 januari 2015

Video: McDonalds test met gezonde aanpak

14 januari 2015

Koppert Cress winnaar FSIN Lunch-Trots Trofee 2015

14 januari 2015

‘Met partnerships gaan we stap verder in samenwerking’

14 januari 2015

‘Radicale veranderingen raken Foodservice’

14 januari 2015

Hoe food kan inspelen op FUD…

14 januari 2015

‘Online grootste uitdaging voor Out of Home’

13 januari 2015

Foto-verslag van Brunchcongres

12 januari 2015

Consumenten omarmen nieuwe foodconcepten

12 januari 2015

Horeca klimt uit het dal

12 januari 2015

Foodbezorging aan de voordeur is booming

12 januari 2015

Menuprijzen in Horeca goedkoper

12 januari 2015

Mainstream supermarkt en weekboodschap onder druk

24 december 2014

Mini-poster: 10 trends voor 2015 (Nederland)

9 december 2014

Vijf Out of Home trends voor 2015 uit het Verenigd Koninkrijk

9 december 2014

Sprekers brunchcongres 2015

/blog
6 december 2014

Europa's top-99 foodservicebedrijven groeide vorig jaar met 3,4%

2 december 2014

FSIN Brunchcongres 2015: hoe de shopper de foodketen verovert

25 november 2014

8 foodtrends voor 2015: Snackende ouderen, socializen in supermarkten en fermentatie

25 november 2014

Belgische horeca vormt front tegen witte kassa

18 november 2014

COO Ahold over digitale foodretailing

18 november 2014

Unieke masterclass in New York over Blurring Food Concepts

11 november 2014

8 conclusies over vergelijkingswebsites

10 november 2014

Blurring wordt het nieuwe toverwoord in ‘Food’

5 november 2014

Nieuw bestuurslid: Henk-Jan Peterse

26 oktober 2014

Video: Beleidsmonitor in 3 minuten

25 oktober 2014

Videoimpressie Quo Vadis Sessies Koppert Cress

24 oktober 2014

Fotoverslag Quo Vadis Sessies

23 oktober 2014

Vijf aanbevelingen voor klassieke horeca

1 oktober 2014

Blurring dwingt Nederlandse foodketen tot keuzes

17 september 2014

Voor nieuwe kansen heb je een nieuwe bril nodig

10 september 2014

Hoe staat het met de Amerikaanse restaurantindustrie?

10 september 2014

De geboorte van een nieuw segment

10 september 2014

Foodretail en foodservice steeds meer op elkaars terrein

6 augustus 2014

Corno Stam nieuw bestuurslid FSIN

26 juni 2014

Uitdager op FSIN-congres: ‘Plastic geeft schuldgevoel’

26 juni 2014

Paul Moers pleit voor verregaande dienstbaarheid

26 juni 2014

FSIN-directeur Grievink: ‘Klassieke horeca verdwijnt’

26 juni 2014

Van Belleghem op congres: ‘Ervaring is een gevaar’

25 juni 2014

Fotoverslag Zomercongres

25 juni 2014

Nieuw dossier blurring nu te bekijken

10 juni 2014

Grote belangstelling voor Quo Vadis-sessies (video)

10 juni 2014

Zomercongres: drie jonge, inspirerende ondernemers

10 juni 2014

Spreker zomercongres (2): Paul Moers

9 juni 2014

Spreker zomercongres (1): Steven van Belleghem

9 juni 2014

‘Foodservicemarkt gaat groeien’

7 juni 2014

CBS: Mooie weer helpt horeca aan forse groei

23 mei 2014

Zomercongres: serving new solutions

15 mei 2014

Steeds meer Nederlanders zien foodgedrag als levensstijl

15 mei 2014

Foodservice op weg naar 2020: blurring in opmars

15 mei 2014

Verrassende revolutie in desk dining

15 mei 2014

De tien lessen voor de totale foodserviceketen

13 mei 2014

FSIN lanceert App op 18 mei!

/faq
Veelgestelde vragen over de FSIN App   1. Verschijnen de FSIN publicaties alleen nog digitaal of ook nog in boekvorm? Onze FSIN Beleidsmonitor en de FoodShopper Monitor blijven ook in boekvorm verschijnen zoals u van ons gewend bent. De digitale versie biedt echter extra achtergrondinformatie; de boeken concentreren zich op de hoofdlijnen. De dossiers die FSIN uitbrengt zoals ons Eataly dossier, verschijnen alleen digitaal en zijn via de website en via de app te lezen.   ...
16 april 2014

Dossier Eataly: de kracht van beleving

16 april 2014

Quo Vadis sessies: Consument trekt aan de touwtjes!

2 april 2014

CitizenM: lifestyle concept met een kamertje slaap erbij

31 maart 2014

Van inside-out naar outside-in

27 maart 2014

Kleinschaligheid en service rukken op - ook in food

26 februari 2014

‘Maak innovatie tot prioriteit’

26 februari 2014

Reis met New Food Concepts naar NY voor lessen over blurring

5 februari 2014

Foodmarkt verandert ingrijpend - klassieke supermarkt krijgt het moeilijk

5 februari 2014

FSIN verhuist naar FoodValley

22 januari 2014

Video: grootste trend van 2014 in 1 minuut

15 januari 2014

‘Behandel de jonge generatie anders dan de oude’

15 januari 2014

‘Met een maatwerkconcept alleen ben je er niet’

15 januari 2014

CitizenM: medewerker is ambassadeur

15 januari 2014

‘Stop met die zakjes en pakjes’

15 januari 2014

‘Service, value en co-creation’

15 januari 2014

Fotoverslag Brunchcongres horecava

14 januari 2014

Consument bespaart op goede doelen en buiten de deur eten

14 januari 2014

Video: McDonald's populair in crisistijd

13 januari 2014

Consument zorgt voor nieuwe nuchterheid in food

13 januari 2014

Audio: waarom fastfood zo populair in crisis?

24 december 2013

Wie is wie: sprekers brunchcongres 2014

17 december 2013

‘Zondagshopper’ zoekt gemak, vooral in foodservice

11 december 2013

5 tips van Chipotle voor duurzaamheidsaanpak

5 december 2013

Nieuwe bestuursleden Saelman en Egas Reparaz

3 december 2013

Uitnodiging brunchcongres 2014

29 november 2013

Foodservice en Horeca blijven fors dalen

20 november 2013

‘Duurzaamheid creëert lokale smaken en gemeenschappen’

6 november 2013

5 megatrends – en hoe ze foodservice beïnvloeden

5 november 2013

Fotoverslag Quo Vadis

4 november 2013

FSIN presenteert outlooks 2014

30 oktober 2013

De restaurantindustrie van 2020

29 oktober 2013

Onderzoek allianties in Foodservice

23 oktober 2013

Foodservice Awards over kwaliteit van samenwerking binnen keten

14 oktober 2013

Webinar: kansen en keuzes voor de foodsector in 2014

13 oktober 2013

De ketenveranderingen tot 2018

13 oktober 2013

Prijs blijft leading voor grossiers

12 oktober 2013

Nederlander blijft zuinig en is minder merktrouw

12 oktober 2013

Formules winnen terrein in Food

11 oktober 2013

Innovatie is harde groeivoorwaarde

11 oktober 2013

Beleidsmonitor 2014 vandaag op de mat

29 augustus 2013

FSIN-dossier: M&S Simply Food’s bevochten succes

29 augustus 2013

Consumenten zoeken niet perse gezond, maar vers

29 augustus 2013

‘Op maat-gemaakte pizza is volgende grote trend’

7 augustus 2013

Facebook oppermachtig in Nederlandse horeca

31 juli 2013

Video: ‘Bodem voor foodsector bereikt’

22 juli 2013

Het is theetijd

22 juli 2013

Groeimogelijkheden voor foodservice bij hoger onderwijs

22 juli 2013

Fast casual trend blijft doorzetten

10 juli 2013

5 lessen uit retail voor foodservice

27 juni 2013

‘Klant combineert supermarkt- met horecabezoek’

27 juni 2013

‘Gezond gedrag bevorderen, is gezamenlijke verantwoordelijkheid’

27 juni 2013

‘We hebben in 2013 de bodem bereikt’

27 juni 2013

Denk in nieuwe boxen

26 juni 2013

FoodService Instituut presenteert Food 500

26 juni 2013

Blurring, een trend die doorzet

26 juni 2013

Tien jaar FSIN: 'Nu betere cijfers in OOH'

26 juni 2013

Fotoverslag FSIN jubileumcongres

19 juni 2013

'Het geheim van succes ligt op straat'

5 juni 2013

Jubileumcongres: de foodshopper aan de macht!

31 mei 2013

CBS zet foodservice op verkeerd spoor

28 mei 2013

‘Het nieuwe fastfood is sexy’

28 mei 2013

Hoe omzet stijgt door gezonde kindermenu’s

21 mei 2013

Luc de Brabandere op jubileumcongres

15 mei 2013

Bediening de grootste ergernis onder restaurantbezoekers

14 mei 2013

Alles draait om verscheidenheid

10 mei 2013

Quo Vadis: drie dingen zijn duidelijk

6 mei 2013

Colette van Eerd (Jumbo) op FSIN zomercongres

22 april 2013

FoodShopper Monitor: naar een nieuwe shopperwerkelijkheid

21 april 2013

FSIN BESTAAT 10 JAAR!

20 april 2013

Volop nieuwe mogelijkheden in gemak

20 april 2013

Monitor: wat willen consumenten van horeca?

20 april 2013

Monitor: 12 veranderingen voor komende jaren

20 april 2013

Consumenten gaan anders denken over food

20 april 2013

Monitor: Kansen voor catering bij het ontbijt

17 april 2013

Jongeren willen eten delen

15 april 2013

Jongere wil zelf kiezen en houdt van sharing

9 april 2013

Van een kookcultuur naar een eetcultuur – supermarkt moet curator zijn

8 april 2013

Leren van de Amerikaanse consument

/amerikaanse-restaurantmarkt-2013
Het gaat beter met de Amerikaanse economie en dat werpt vruchten af in de foodsector. Volgens de National Restaurant Association (NRA), stijgt de omzet in 2013 met 3.8 procent naar 660.5 miljard dollar.   De inflatie-gecorrigeerde cijfers laten ook groei zien. Met gecorrigeerde cijfers komt de groei uit op 0.8 procent in 2013. Dat is wel minder dan de 1.3 procent gecorrigeerde groei die 2012 liet zien, maar toch een degelijk cijfer.   Consumenten willen wel Het goede nieuws voor...
20 februari 2013

FSIN-dossier: het succes van Vapiano

20 februari 2013

‘Eten in de supermarkt is de toekomst’

14 februari 2013

Invloed van Social Media op omzet

12 februari 2013

'Supermarkt en horeca bereiken einde levenscyclus'

6 februari 2013

Groei foodservicesector V.S. zet door

10 januari 2013

Food hoger op prioriteitenlijstje consument

10 januari 2013

Negen food trends in 2013 (VS)

9 januari 2013

‘Duitse conveniencemarkt groeit'

9 januari 2013

‘Trust, traceability en transparancy’

9 januari 2013

‘E-commerce is serious business’

9 januari 2013

Foto's Horecava

8 januari 2013

La Place: ‘We werken graag met partner die wil innoveren’

8 januari 2013

Deli XL: ‘Samen de categorie melkkoffies laten groeien’

7 januari 2013

Kansen en knelpunten in 2013

7 januari 2013

Acht voorwaarden: profiteren van nieuwe kansen

/pers
November 2019 Groei thuisbezorging eten en drinken zet zich onverminderd voort Delivery is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. De bezorgmarkt groeit in 2018 wederom met dubbele cijfers en komt naar schatting uit op €3,2 miljard (+20,1%). In 2019 zal deze markt volgens de prognoses van het FoodService Instituut Nederland (FSIN) opnieuw met eenzelfde percentage groeien. Fooddelivery is daarmee volgend jaar goed voor 5,9% van de totale foodmarkt. Over het FSIN Dossier...
6 januari 2013

Nieuwe consumenteneisen in 2013

6 januari 2013

Food is hogere prioriteit geworden

4 januari 2013

Social Media trends voor de restaurantindustrie in 2013

20 december 2012

Sabine Möller: Grote winnaar, ook in Duitsland, is gemak

18 december 2012

‘Nieuwe tijden, nieuwe kansen voor foodservice’

14 december 2012

U I T N O D I G I N G voor marketing- en salesmanagers

13 december 2012

Deli XL over e-commerce: ‘Daar zijn waar de (horeca-)klant is’

13 december 2012

La Place: samenwerking in categorie drijft op passie voor food

/privacyverklaring
FSIN hecht waarde aan de privacy van de bezoekers van onze website. In deze verklaring lichten wij toe hoe wij de privacy van onze klanten respecteren. Persoonsgegevens die wij verwerken FSIN verwerkt je persoonsgegevens doordat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:IP-adres, maar we maskeren de laatste 4 cijfers als we dit gebruiken voor Google AnalyticsNaam, e-mailadres, zodra je ons contactformulier...
10 december 2012

Samenwerking FSIN en SSZ Benelux

5 december 2012

Uitnodiging Horecava Brunchcongres (alleen voor leden!)

15 november 2012

Hyperlokale Meals on Wheels in VS open

13 november 2012

Aanbiedingen helpen foodservice traffic niet langer

13 november 2012

FSIN Brunchcongres horecava: 8 januari 2013

12 november 2012

Een kwalitatieve foodcrisis dreigt (met download)

12 november 2012

De mentale kracht van de levensmiddelenmerken – wie wint?

7 november 2012

‘Communiceren over food moet niet alleen over prijs gaan’

1 november 2012

Quo Vadis Sessie: “Een goed concept”

18 september 2012

In memoriam: Karel de Vos

17 september 2012

FSIN Quo Vadis Sessies: schrijf u nu in!

14 september 2012

Monitor: buitenshuisconsumptie onder druk

13 september 2012

Omzetverwachting voor 2013-2014

13 september 2012

Onderscheid creëren aandachtspunt nummer 1

13 september 2012

At home-kanaal verwaarloost hedonist

10 september 2012

Van een rood scenario naar succesvol beleid

10 september 2012

Wat leren we van het buitenland?

28 augustus 2012

Cijfers CBS opnieuw onder vuur

22 augustus 2012

Millenials trekken: 6 tips

14 augustus 2012

Top tien meest waardevolle merken wereldwijd en in fastfood

8 augustus 2012

Goedkoop buiten de deur eten kan wel degelijk

7 augustus 2012

Kindermaaltijden staan op de tocht

7 augustus 2012

We willen geen combo-deals meer – keuzevrijheid is de trend!

7 augustus 2012

Elf strategievormende trends – en drie waarschuwingen

6 augustus 2012

Casual Dining: een ‘twee-frontenoorlog’

4 augustus 2012

Fast-Casual: de toekomst voor fastfood en casual dining

4 augustus 2012

Video: De succesformule van Five Guys: ‘doe het goed’

18 juli 2012

Nieuwe download: ING rapport stabiliteit foodbranche

5 juli 2012

Bescheiden toename in wereldwijde foodservice bestedingen

5 juli 2012

Fotoverslag zomercongres

4 juli 2012

Supermarkt meets gastronomie – trends uit Duitsland

29 juni 2012

‘Alles draait om efficiency’

29 juni 2012

‘Acties spelen een steeds grotere rol’

29 juni 2012

'Consument wil oplossingen’

29 juni 2012

FSIN professionaliseert

28 juni 2012

Vernieuwde rol voor het FSIN

12 juni 2012

Nieuwe plannen van het FSIN door Bas Hauwert

12 juni 2012

Jan Willem Grievink: ‘een nieuwe werkelijkheid in de buitenshuisconsumptie’

11 juni 2012

Procedure nieuwe bestuursleden

11 juni 2012

FSIN kiest twee nieuwe bestuursleden

11 juni 2012

Grote ketens aan de haal met sandwich-trend

5 juni 2012

Prijs en waarde: kansen in de foodservice markt

4 juni 2012

‘Investeren in gezond maakt je rijk’

4 juni 2012

Rob Adriaanse (Humphrey’s) - het succes van het keuzemenu-concept

4 juni 2012

Wie is Wouter Fijnaut?

4 juni 2012

Wie is Willem van Prooijen?

29 mei 2012

De weg naar foodservice van wereldniveau in vier minuten

28 mei 2012

Uitnodiging: FSIN zomercongres! ‘Survival of the fittest’

28 mei 2012

Keynote speaker zomercongres: Mark Korzilius van Vapiano – ontwikkelaar van succesformules

24 mei 2012

CBS cijfers? Was het maar waar! Geen groei maar daling in Foodservice!

/over-fsin/wie-zijn-wij
Onafhankelijk kennisinstituut in food Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is in 2003 door leidende bedrijven in de foodservicemarkt opgericht als onafhankelijk kennisplatform. We streven naar de verdere professionalisering van de markt voor de buitenshuisconsumptie. Het FSIN is een groeiende vereniging met meer dan 193 actieve leden waaronder grossiers, fabrikanten en outlets. Out of Home en At Home Het FSIN analyseert en duidt de toekomst van de totale foodmarkt aan de hand van cijfers en trends in alle hoofd- en subkanalen, zowel Out of Home als At Home. Belangrijk zijn de drivers daarachter. We zoomen niet alleen in op de kanalen, maar brengen ook het foodshoppergedrag in kaart evenals de krachten die dat gedrag beïnvloeden.   Autoriteit in foodbranche Voor onze publicaties en online services werken we nauw samen met onze leden, maar ook met...
/over-fsin
17 mei 2012

Hip in 2012: meer verfijnde menu-items voor kinderen

17 mei 2012

Introductietrends in Nederland en buitenland – met toekomsttrends!

15 mei 2012

Restauranttrends in 2012: er is meer mogelijk! (video)

15 mei 2012

Succesvol, populair en hoge kwaliteit: Trader Joe’s (trendverhaal)

11 mei 2012

Zomercongres: 27 juni op de Vanenburg in Putten

18 april 2012

FSM: Groeiverwachtingen voor komend jaar

18 april 2012

FSM hoofdconclusies: Consument vindt kanalen uitwisselbaar - zoekt oplossingen

18 april 2012

Eerste FoodShopper Monitor is uit

18 april 2012

FSM: Drie speerpunten van beleid om consumenten te binden

17 april 2012

Nieuw record voor omzet Convenience stores in VS

17 april 2012

Restaurants kunnen scoren met ‘dinner deals’

18 maart 2012

Een kijkje in de Franse convenience markt

18 maart 2012

Er wordt meer gesnackt - ook in restaurants

16 maart 2012

'Terugloop frisdrank gaat minder hard dan voorheen'

15 maart 2012

Topman Nestle: water blijft gewild, ondanks prijsstijging

8 maart 2012

Actuele omzet-cijfers grossiers 2011

7 maart 2012

CBS-cijfers over 2011 opnieuw te rooskleurig

16 februari 2012

‘Zet ‘gezond’ op het menu’

15 februari 2012

Eerste conclusies nieuwe FSIN-monitor

15 februari 2012

Het blijft goed gaan met koffie en thee

15 februari 2012

‘Supermarkt is waardig alternatief voor restaurant’

15 februari 2012

Hoe kan de Nederlandse Foodservice weer gaan groeien?

14 februari 2012

Restaurantindustrie heeft veel te vieren in 2012

3 februari 2012

FSIN bij nieuwsuur

18 januari 2012

Op welke gebieden verliest OOH van supermarkt?

18 januari 2012

Tipje van de sluier: eerste conclusies uit nieuwe foodshopper monitor

17 januari 2012

Fotoverslag FSIN congres op de horecava

17 januari 2012

AH to go: ‘Locatie, locatie, locatie’

17 januari 2012

New York Pizza voorziet groei in ‘gezondheid’

17 januari 2012

Foodprijzen in de VS flink gestegen

17 januari 2012

Vijf manieren om merkloyaliteit te vergroten

16 januari 2012

Nederlandse horeca prijst zichzelf uit de markt

15 januari 2012

Landelijke pers duikt op nieuws rond horeca en supermarkt

15 januari 2012

Zeven trends voor 2012

11 januari 2012

Het FSIN over de veranderingen in de markt

10 januari 2012

Cijfers en trends over veranderingen in koopgedrag van consumenten

9 januari 2012

Succesverhalen over groeien in een krimpende markt

8 januari 2012

Gemak blijft winnen; horeca en catering onder druk

22 december 2011

Persbericht: Consument gevoelig voor Kerst-aanbiedingen in horeca

14 december 2011

Jan-Willem Grievink: ‘Vlucht van horeca naar Retail gaat harder in Nederland’

14 december 2011

Supermarkttrends voor 2012: hogere prijzen leiden tot meer thuis eten

14 december 2011

Gemaksegment laat ook in 2011 weer groei zien

14 december 2011

Drie jaar na de crisis: supermarkt winnaar, horeca grote verliezer

14 december 2011

Vijf foodservice trends voor 2012 van Mintel

14 december 2011

Groeimogelijkheden voor ontbijtmarkt

23 november 2011

Top Topics 2012 - GFK

16 november 2011

Omzet totaal Foodservice stabiel, volume daalt

16 november 2011

QSR’s ondergaan razendsnelle strategieverandering

16 november 2011

Er liggen nog veel kansen op de ontbijtmarkt

16 november 2011

Management Reader 2011: consument is anders dan we denken

16 november 2011

Consument is niet zelfzuchtig

16 november 2011

FSIN-Horecava brunchcongres over nieuwe kansen in crisistijd

16 november 2011

FSIN nog niet optimistisch over marktgroei in 2012

25 oktober 2011

Foodservice beleidsmonitor in de media

12 oktober 2011

Zijn consumenten nog wel zo prijsgevoelig?

12 oktober 2011

Mondiale foodservice markt krijgt tik door consumentenvertrouwen

12 oktober 2011

Beleidsmonitor: Sterke, heldere formules winnen

12 oktober 2011

11 internationale trends uit de Beleidsmonitor 2012

12 oktober 2011

Ook in 2012 blijft foodservice een vechtmarkt

12 oktober 2011

Veel aandacht vakpers voor FSIN Beleidsmonitor

12 oktober 2011

'Bakery café' winnen terrein in V.S.

12 oktober 2011

Amerikaanse hotelfoodservice leeft op

22 september 2011

FSIN beleidsmonitor 2012: Foodservice onder druk

14 september 2011

FSIN beleidsmonitor eind september op de mat

14 september 2011

Analisten VS verwachten zwaar supermarktjaar 2012

14 september 2011

Koffiedrinkers gaan voor smaak

14 september 2011

Studenten willen gezonder eten

14 september 2011

Thuis uit eten gaan blijft hoofdtrend in Nederland

8 september 2011

Online supermarkt blaast ‘window-shopping’ nieuw leven in

8 september 2011

Eerste helft 2011 blijkt goed supermarktjaar

29 augustus 2011

Horeca omzet minder rooskleurig dan CBS cijfers doen vermoeden

29 augustus 2011

Horeca omzet minder rooskleurig dan CBS cijfers doen vermoeden

16 augustus 2011

FSIN-beleidsmonitor verschijnt op 19 september

16 augustus 2011

Iets zonniger foodservice jaar in 2012

16 augustus 2011

‘Restaurant’ vervangt complete foodcourt in Illionois.

16 augustus 2011

FSIN/GfK Out-of-Home Formulerapport downloadbaar

16 augustus 2011

Foodservice aanbiedingen halen potentiele gasten over de streep

16 augustus 2011

Koffie en thee blijven meest verkocht in restaurants

22 juli 2011

Uit eten in Nederland is duur

8 juli 2011

‘We moeten snel zijn, zonder fastfood te worden’

27 juni 2011

Nieuwe FSIN Foodservice Beleidsmonitor in september 2011

27 juni 2011

Koen Slippens op FSIN congres

27 juni 2011

Jaarverslag en begroting FSIN unaniem goedgekeurd

27 juni 2011

Wat wil de klant in een restaurant?

27 juni 2011

Willem-Jan Strijbosch nieuw bestuurslid

7 juni 2011

Restaurantomzet VS groeit wel in 2011

6 juni 2011

Groei in Foodservice minder rooskleurig dan CBS cijfers doen vermoeden

1 juni 2011

Nieuwe FSIN Beleidsmonitor in september 2011

31 mei 2011

Consument gaat voor goede kwaliteit van eten en drinken

27 mei 2011

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Foodservice bedrijven

26 mei 2011

Conclusies uit duurzaamheidsrapport

26 mei 2011

Zomercongres: ‘Hoe wordt foodservice wijzer van foodretail?’

1 april 2011

Praktische tools voor category management gebundeld

1 april 2011

Zomercongres: 'Hoe wordt Foodservice wijzer van Foodretail?'

1 april 2011

Gino van Ossel keynote speaker FSIN-bijeenkomst

31 maart 2011

Starbucks streeft naar 'gedisciplineerde groei'

31 maart 2011

Horeca: positieve cijfers eerste kwartaal

31 maart 2011

Private label verdringt B-merk

31 maart 2011

Omzetgroei fast casual restaurants

30 maart 2011

Trendy foodserviceconcepten in franchising

30 maart 2011

Tien meest innovatieve foodbedrijven

28 februari 2011

Bas Hauwert opvolger Paul Havinga in FSIN-bestuur

23 februari 2011

Zomercongres FSIN op 22 juni in Putten

23 februari 2011

Social media stuwen restaurantomzet op

23 februari 2011

Consument wil gezond eten, niet minder calorieën

23 februari 2011

‘Foodservice moet prijs/kwaliteit opnieuw definiëren’

23 februari 2011

Stijging grondstofprijzen: positief voor foodservice

10 februari 2011

Toelichting op analyse FSIN totale foodmarkt

18 januari 2011

Consument let niet altijd op duurzaamheid

18 januari 2011

Grossierscombinaties domineren foodservice

13 januari 2011

Media berichten veelvuldig over Monitor FSIN

13 januari 2011

Duurzaamheid? Geen dilemma voor La Place

13 januari 2011

Fastfoodketen Max wil naar Nederland

11 januari 2011

FSIN-congres: ‘Inspirerende praktijkverhalen’

11 januari 2011

Foodservice Monitor Jaarrapport 2011

11 januari 2011

'Foodservice laat kansen liggen'

7 januari 2011

Poster Foodservicemarkt 2010 verschenen

6 januari 2011

Kansen foodservice in duurzaamheid

6 januari 2011

Poster Foodservicemarkt 2010 verschenen

6 januari 2011

Opkomst food halls in 2011

6 januari 2011

Retail mikt op groter aandeel convenience

6 januari 2011

Omzetindex restaurants VS onder de 100

10 november 2010

FSIN-brunchcongres op de Horecava

10 november 2010

Nieuw rapport beschikbaar voor leden

3 november 2010

Reminder: managementreaders online!

3 november 2010

Gemaksegment jaagt nieuwe groei aan

28 oktober 2010

'Duurzaam voedsel niet meer weg te denken'

28 oktober 2010

Aandacht voor duurzaamheid groeit explosief

15 september 2010

Consumenten vinden het moeilijk gezond te eten

15 september 2010

Luxe restaurants lijden extra onder crisis

15 september 2010

Praktische beleidsinformatie over Duurzaamheid

14 september 2010

Wat consumenten zeggen over hun 'waarden'

14 september 2010

'Gemak' onttrekt zich aan economische malaise

13 september 2010

Nog geen herstel in 2010

28 augustus 2010

Prijzen out-of-home moeten op de schop

/contact
Contact
/actueel/nieuws
/publicaties
Publicaties Het FSIN brengt ieder jaar meerdere publicaties uit. Deze worden alleen aan onze leden ter beschikking gesteld. In onze publicaties geven we inzicht in actuele cijfers en trends in de foodservicemarkt die we koppelen aan analyses en vooruitzichten. Kortom: onmisbaar materiaal voor beleidsmakers in de dynamische foodservicemarkt. Bekijk hieronder de lijst met recente publicaties, exclusief voor leden! Wilt u meer weten over de voordelen van een lidmaatschap? Klik...
/test-voor-jan
Test voor Jan Test voor Jan
/onderzoek
Geef hieronder uw input voor ons nieuwste onderzoek:
/evaluatie-quo-vadis-sessie-8-november-2018
/evaluatie-quo-vadis-sessie-15-november-2018
/over-fsin/leden
Belangrijke trendsetters in de foodbranche Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is in 2003 door leidende bedrijven in de foodservicemarkt opgericht. De belangrijkste trendsetters in de foodbranche zijn sindsdien lid van dit onafhankelijke kennisplatform.
/actueel
/home