Zoekresultaten voor ''

176 resultaten gevonden
15 februari 2019

Lekker sociaal

Corno Stam
directeur Catering Albron
Corno Stam
8 februari 2019

Platformeconomie vereist andere rol grossiers

Hanneke van van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van van Bladel
25 januari 2019

Het restaurant als Uber-fabriek

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
/verkiezing-rob-heesen
Bestuursverkiezing Rob Heesen Wij horen graag of u instemt met de benoeming van Rob Heesen, de kandidaat die het FSIN-bestuur voordraagt voor de vacante zetel binnen de sectie outlets.   Rob Heesen (1971) is per 1 januari 2019 begonnen bij Ahold en is verantwoordelijk voor AH to go. Belangrijke taak daarbij is om een grotere rol in de foodservicemarkt te gaan spelen. Rob heeft levensmiddelentechnologie gestudeerd in Wageningen. Eten en alles wat daarmee te maken heeft, heeft hem al van kinds af aan geboeid. Na zijn studie heeft hij gewerkt voor PepsiCo waar hij zowel in productie, logistiek als marketing heeft gewerkt. Daarna heeft hij de overstap naar retail gemaakt en...
/verkiezing-freek-van-beek
Bestuursverkiezing Freek van Beek Wij horen graag of u instemt met de benoeming van Freek van Beek, de kandidaat die het FSIN-bestuur voordraagt voor de vacante zetel binnen de sectie grossiers.  Freek van Beek (1972) is sinds september 2014 werkzaam bij Lekkerland Nederland BV als directeur Inkoop & Category Management. Sinds 1 januari 2019 heeft hij de rol van Henk-Jan Peterse als country manager Nederland overgenomen. Freek heeft de Hoge Hotelschool in Maastricht afgerond en vervulde na zijn studie diverse internationale managementrollen. Na een periode van tien jaar bij in-flight-gerelateerde bedrijven zoals KLM en Helios maakte hij de overstap naar foodretailinkoopalliantie AMS...
18 januari 2019

Van convenience naar mentaal gemak

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
16 januari 2019

Niets, nooit, nergens

Radboud Bergevoet
Hoofdredacteur
Radboud Bergevoet
16 januari 2019

Gen Z

Erwin Binneveld
Directeur nieuwe klanten @ SPAR University
Erwin Binneveld
15 januari 2019

Nieuwe wijn past niet in oude zakken

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
Foodstrategy / 10 jan 2019

FSIN FoodStrategy januari 2019

Hand-outs / 8 jan 2019

Presentatie Jan-Willem Grievink FSIN Brunchcongres 2019

/
/evaluatie-fsin-brunchcongres-2019
Evaluatie FSIN Brunchcongres 2019 Wilt u deze evaluatie invullen? Bij het FSIN willen we graag leren graag van uw ervaringen! Antwoord op vraag 1 t/m 9 door een cijfer te kiezen van 1-10 waarbij 1 staat voor zeer slecht en 10 voor uitstekend.
Marktcijfers / 27 dec 2018

Excelbestanden foodomzetoverzicht 2007-2019

Marktcijfers / 19 dec 2018

FSIN-poster omzetoverzicht 2018

12 december 2018

Kansen genoeg voor Albert Heijn om inhaalslag te maken

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
12 december 2018

Bezorgen & eten op de winkelvloer: twee grote groeimarkten

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
4 december 2018

Wie zorgt voor de Triple A in online food?

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
Dossiers / 29 nov 2018

FSIN Dossier Delivery 2019

/
9 november 2018

Deliverymarkt: dynamisch en disruptief

Hanneke van van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van van Bladel
/
/
/
18 oktober 2018

Vrouwen verlangen naar Guilty Pleasures

Radboud Bergevoet
Hoofdredacteur
Radboud Bergevoet
Dossiers / 18 okt 2018

FSIN FoodShopper Monitor 2019

1 oktober 2018

BTW-verhoging maakt foodconsumptie €1,4 miljard duurder

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
/vragenlijst-fsin-food500-2019
Deze content staat in een artikel! Deze kun je bewerken om wat algemene info over de Food500 te tonen. Fijn dat u wilt meewerken aan onze vragenlijst ten behoeve van de FSIN Food500 2019. Vul hieronder uw persoonlijke code in.
/account
/actueel/agenda
Agenda
/zoeken
/afmelden-nieuwsbrief
/bevestiging-nieuwsbrief
Bedankt voor je aanmelding voor onze FSIN Nieuwsbrief! We houden je ongeveer één keer per maand op de hoogte van recente publicaties, blogs en andere inzichten. Wil je nu al wat lezen? We hebben één van onze publicaties nu ook open gesteld voor niet-leden: FoodStrategy juni 2016. Lees deze uitgave hier. We wensen je veel leesplezier, en horen graag van je hoe we onze dienstverlening beter kunnen maken. Neem contact met ons op via info@fsin.nl of klik hier...
/aanmelden-nieuwsbrief
FSIN Food500 / 27 jun 2018

FSIN Food500 2018

Dossiers / 24 apr 2018

FSIN Dossier Generatie Z

Dossiers / 12 apr 2018

Dossier Blurring

Beleidsmonitor / 14 mrt 2018

Food Industry Outlook 2018/2019

28 februari 2018

Appels bij de kassa

Gastblogger
Gastblogger
10 januari 2018

What is hot en what is not in 2018?

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
Beleidsmonitor / 9 jan 2018

FSIN Beleidsmonitor 2018/2019

27 december 2017

Explosie in gemaksconcepten op komst

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
18 december 2017

Facebook is dead

Erwin Binneveld
Directeur nieuwe klanten @ SPAR University
Erwin Binneveld
Foodstrategy / 15 dec 2017

FoodStrategy januari 2018

12 december 2017

Druk, druk, druk... 

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
Marktcijfers / 12 dec 2017

FSIN-poster omzetoverzicht 2018

5 december 2017

Fico Eataly World: 'De nieuwe leerschool in Bologna'

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
Dossiers / 22 nov 2017

Dossier Koffie Out of Home

Dossiers / 25 okt 2017

FSIN Fooddelivery Update 2017

Dossiers / 23 okt 2017

Dossier Speciaalzaken

FSIN Food500 / 6 okt 2017

FSIN Food500 2017

5 oktober 2017

Planet of the apes

Erwin Binneveld
Directeur nieuwe klanten @ SPAR University
Erwin Binneveld
4 oktober 2017

Leren en balanceren

Bas van Eekelen
Business Development Manager Foodretail & Foodservice bij GfK
Bas van Eekelen
28 september 2017

'Het is tijd, de hoogste tijd...'

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
Dossiers / 19 sep 2017

FoodService Industry Outlook

Hand-outs / 29 jun 2017

Hand-out presentatie Peter Savelberg Zomercongres 2017

Hand-outs / 29 jun 2017

Hand-out presentatie Jan-Willem Grievink Zomercongres 2017

Hand-outs / 28 jun 2017

Hand-out presentatie Inga Blokker Zomercongres 2017

Beleidsmonitor / 30 mei 2017

FSIN Beleidsmonitor 2018

Dossiers / 1 mei 2017

Factsheet Vendingmarkt

20 februari 2017

De eerste lessen uit de blurring praktijk

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
7 februari 2017

Eetpolarisatie schept nieuwe menssoorten

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
Foodstrategy / 17 jan 2017

FoodStrategy januari 2017

Marktcijfers / 20 dec 2016

FSIN-poster omzetoverzicht 2017

Dossiers / 1 dec 2016

FoodShopper Monitor 2017/2018

20 oktober 2016

Blurring krijgt impact op grossiers

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
Dossiers / 17 okt 2016

Factsheet Fooddelivery

28 september 2016

FSIN Food 500 2016: 9 conclusies

FSIN Food500 / 28 sep 2016

FSIN Food 500 2016

Dossiers / 14 jul 2016

Factsheet Burgerbars

Foodstrategy / 30 jun 2016

FoodStrategy juni 2016

Beleidsmonitor / 1 jun 2016

FSIN Beleidsmonitor 2017

4 mei 2016

Fabrikanten en formules: in de ban van kwaliteit - de opkomst van het nieuwe premium

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
25 april 2016

Supermarkten, blurring en prijzen

Paul Bringmann
Voorzitter
Paul Bringmann
19 april 2016

‘Een beetje respect voor de ober graag’

Willem-Jan Strijbosch
directeur Foodservice bij de Sligro Food Group
Willem-Jan Strijbosch
30 maart 2016

Verandering als constante factor

Hanneke van van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van van Bladel
22 maart 2016

Over betutteling en eigenbelang

Corno Stam
directeur Catering Albron
Corno Stam
15 maart 2016

Op zoek naar het geheim van bedrijfscatering

Dossiers / 15 mrt 2016

Dossier toekomst Bedrijfscatering

Dossiers / 14 mrt 2016

Blurring heeft de toekomst

16 februari 2016

Is everybody happy?

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
9 februari 2016

De logica van de moderne foodshopper

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
4 februari 2016

Ook oudere shopt (food) online

Marktcijfers / 3 feb 2016

FSIN-poster omzetoverzicht 2016

2 februari 2016

Voeding: hypes en andere langjarige (duurzaamheids)trends

2 februari 2016

‘Combinatie Ahold/Delhaize zou weleens goed getimed kunnen zijn’

Gastblogger
Gastblogger
1 februari 2016

Acht keer: attitude van consument in gemak

28 januari 2016

'Jumbo zet met overname La Place foodsector op scherp'

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
Foodstrategy / 1 jan 2016

FoodStrategy januari 2016

8 december 2015

Channel blurring en de onbeperkte mogelijkheden...

Henk-Jan Peterse
Country Manager bij Lekkerland Nederland BV
Henk-Jan Peterse
1 december 2015

Consument drijft de casualisering

1 december 2015

Lokale smaken: steentjes in een enorme vijver

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
14 oktober 2015

Supermarkten met een chef-kok als bedrijfsleider

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
23 september 2015

Salad&Co: succesvol dankzij eenvoud en duidelijke keuzes

Paul Bringmann
Voorzitter
Paul Bringmann
22 september 2015

Kansen voor halal-marketing in gemak

15 september 2015

Welke elite bepaalt wat het volk gaat eten?

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
9 september 2015

Horeca zet zwaarder in op consument thuis

2 september 2015

Hamburgerhit: burgersandwich met uitstraling

1 september 2015

Eten? Dat doen we... op straat!

Hanneke van van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van van Bladel
/over-fsin/verenigingszaken
Van en voor de leden Het FSIN is een vereniging. Leden kunnen hier de statuten, het huishoudelijk reglement, de gedragscode en het jaarverslag raadplegen. Via deze pagina houden we u graag op de hoogte van eventuele wijzigingen. Statuten De statuten van het FSIN zijn in juni 2012 gewijzigd, na goedkeuring door de ledenvergadering. Klik hier om de aangepaste statuten te downloaden.   Huishoudelijk reglement Tijdens de ledenvergadering in juni 2011 is het huishoudelijk reglement van het FSIN officieel goedgekeurd. Het reglement regelt de doelstelling van het FSIN, de bedrijfsvoering, het bestuurstoezicht, de zittingstermijn van de bestuursleden, de indeling naar type leden en de manier waarop we...
/over-fsin/word-lid
Voordelen van het FSIN-lidmaatschap Trendsetters in de food(service)branche zijn lid van het FoodService Instituut Nederland. En niet zonder reden. Het FSIN is het onafhankelijke kennisplatform van en voor professionals in de totale foodmarkt dat (inter)nationale trends en ontwikkelingen analyseert, duidt en koppelt aan een heldere toekomstvisie, zowel in Out of Home als At Home. Bovenop toekomstige trends We brengen het koop- en consumptiegedrag van de (online) foodshopper in kaart, maar ook de omzetontwikkelingen in alle foodkanalen. We monitoren de veranderingen en verklaren ze. Nog belangrijker zijn onze outlooks: onderbouwde voorspellingen van toekomstige trends inclusief de gevolgen daarvan voor de hele keten, van boer tot supermarkt en van leverancier tot outlet. Leren van uw klanten Het FSIN heeft zich sinds 2003 ontwikkeld tot gerenommeerd kennisinstituut...
/over-fsin/fsin-jaarkalender
Wat doet het FSIN dit jaar? Het FSIN publiceert gedurende het jaar meerdere rapporten en nieuwsdossiers. Ook organiseren we diverse ledenbijeenkomsten. Via de site en in onze maandelijkse nieuwsbrieven kondigen we deze tijdig aan. Leden ontvangen tevens een persoonlijke uitnodiging. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle ledenactiviteiten in onderstaande jaarplanning voor 2019.   FSIN-jaarplanning   Januari FSIN Brunchcongres 2019Publicatie FSIN FoodStrategyUitreiking FSIN Brunch Award 2019Hand-Out Jan-Willem Grievink FSIN Brunchcongres 2019FSIN-poster omzetoverzicht 2018 MaartFoodretail meets Foodservice congres i.s.m. EFMI Business School (13 maart)Beleidsmonitor 2019/2020 Juni Publicatie FSIN Food500 2019 (26 juni)FSIN Food500 congres 2019 (26 juni)Quo Vadis sessies Hand-outs Quo Vadis sessies {album 45} Oktober Publicatie FSIN...
18 augustus 2015

Gemak schuift op richting Fast Casual

17 augustus 2015

De stem van de gast als nieuwe regel

10 augustus 2015

Belangrijkste thema in catering: duurzaam en gezond

13 juli 2015

Veel foodbedrijven zitten gevangen in budgetteringssystemen

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
29 juni 2015

Evolutieleer voor tankstations

Henk-Jan Peterse
Country Manager bij Lekkerland Nederland BV
Henk-Jan Peterse
23 juni 2015

Hoe staat het met de reputatie van jouw bedrijf…?

Hanneke van van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van van Bladel
16 juni 2015

Luchtkastelen

Willem-Jan Strijbosch
directeur Foodservice bij de Sligro Food Group
Willem-Jan Strijbosch
9 juni 2015

Wie is de BMW van de Foodsector?

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
1 juni 2015

7 belangrijke veranderkrachten uit de Monitor

28 mei 2015

Groot deel van buitenhuismarkt ´casualiseert´

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
28 mei 2015

Focus verschuift langzaam naar Private Label

19 mei 2015

De klassieke supermarkt krijgt het zwaar

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
13 mei 2015

Is food rijp voor nieuwe vormen van kapitalisme?

14 april 2015

’t Borrelt en ’t bruist…

Hanneke van van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van van Bladel
31 maart 2015

Wil de echte Fooduber nu opstaan?

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
24 maart 2015

Klantgericht of gastvrij?

Henri Froeling
CEO bij Bakerstreet Holding BV
Henri Froeling
17 maart 2015

Luister NIET naar de gast: enkele misvattingen

10 maart 2015

Het fast casual-effect: over gezond, waarde, beleving en McDonald’s

Inga Blokker
Directeur The Food Research Company
Inga Blokker
3 maart 2015

CBS-cijfers zorgen voor verwarring

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
24 februari 2015

We all need a little Whole Foods magic…

17 februari 2015

Fatten up

Corno Stam
directeur Catering Albron
Corno Stam
10 februari 2015

Stuur jij je gasten een deurtje verder?

Hanneke van van Bladel
Manager Research & Publishing
Hanneke van van Bladel
3 februari 2015

De nieuwe standaard: Dutch Cuisine voor een Different Dinner

Arnoud van Os
directeur Peter van Halder BV
Arnoud van Os
27 januari 2015

De volumemakers in de foodbizz

Ubel Zuiderveld
FSIN Foodservicewatcher
Ubel Zuiderveld
21 januari 2015

Van der Valks Versmarkt: verrassende logica

Jan-Willem Grievink
Directeur FSIN
Jan-Willem Grievink
/actueel/blog
18 november 2014

COO Ahold over digitale foodretailing

23 oktober 2014

Vijf aanbevelingen voor klassieke horeca

17 september 2014

Voor nieuwe kansen heb je een nieuwe bril nodig

10 september 2014

Hoe staat het met de Amerikaanse restaurantindustrie?

10 september 2014

De geboorte van een nieuw segment

10 september 2014

Foodretail en foodservice steeds meer op elkaars terrein

15 mei 2014

Foodservice op weg naar 2020: blurring in opmars

15 mei 2014

Verrassende revolutie in desk dining

15 mei 2014

De tien lessen voor de totale foodserviceketen

/faq
Veelgestelde vragen over de FSIN App   1. Verschijnen de FSIN publicaties alleen nog digitaal of ook nog in boekvorm? Onze FSIN Beleidsmonitor en de FoodShopper Monitor blijven ook in boekvorm verschijnen zoals u van ons gewend bent. De digitale versie biedt echter extra achtergrondinformatie; de boeken concentreren zich op de hoofdlijnen. De dossiers die FSIN uitbrengt zoals ons Eataly dossier, verschijnen alleen digitaal en zijn via de website en via de app te lezen.   ...
31 maart 2014

Van inside-out naar outside-in

27 maart 2014

Kleinschaligheid en service rukken op - ook in food

26 februari 2014

‘Maak innovatie tot prioriteit’

5 februari 2014

Foodmarkt verandert ingrijpend - klassieke supermarkt krijgt het moeilijk

15 januari 2014

‘Behandel de jonge generatie anders dan de oude’

15 januari 2014

‘Met een maatwerkconcept alleen ben je er niet’

15 januari 2014

CitizenM: medewerker is ambassadeur

15 januari 2014

‘Service, value en co-creation’

13 januari 2014

Consument zorgt voor nieuwe nuchterheid in food

13 oktober 2013

Prijs blijft leading voor grossiers

11 oktober 2013

Innovatie is harde groeivoorwaarde

14 mei 2013

Alles draait om verscheidenheid

20 april 2013

Volop nieuwe mogelijkheden in gemak

20 april 2013

Monitor: wat willen consumenten van horeca?

20 april 2013

Monitor: 12 veranderingen voor komende jaren

20 april 2013

Consumenten gaan anders denken over food

20 april 2013

Monitor: Kansen voor catering bij het ontbijt

17 april 2013

Jongeren willen eten delen

15 april 2013

Jongere wil zelf kiezen en houdt van sharing

9 april 2013

Van een kookcultuur naar een eetcultuur – supermarkt moet curator zijn

/amerikaanse-restaurantmarkt-2013
Het gaat beter met de Amerikaanse economie en dat werpt vruchten af in de foodsector. Volgens de National Restaurant Association (NRA), stijgt de omzet in 2013 met 3.8 procent naar 660.5 miljard dollar.   De inflatie-gecorrigeerde cijfers laten ook groei zien. Met gecorrigeerde cijfers komt de groei uit op 0.8 procent in 2013. Dat is wel minder dan de 1.3 procent gecorrigeerde groei die 2012 liet zien, maar toch een degelijk cijfer.   Consumenten willen wel Het goede nieuws voor...
6 februari 2013

Groei foodservicesector V.S. zet door

7 januari 2013

Kansen en knelpunten in 2013

7 januari 2013

Acht voorwaarden: profiteren van nieuwe kansen

/pers
Januari 2019 Foodservice passeert de grens van € 20 miljard De omzet van foodservicebedrijven steeg in 2018 met 5,5% tot een recordomzet van meer dan € 20 miljard. Binnen dat hoofdkanaal voor de buitenshuisconsumptie steeg de bezorgomzet met 13,4% naar € 1,7 miljard. De bezorging vanuit Foodretail steeg nog harder: met 29% naar ruim € 1,4 miljard. Binnen Foodretail zijn het vooral de gemakswinkels die stijgen (met 8%). De rest van de supermarkten en speciaalzaken blijft fors...
6 januari 2013

Nieuwe consumenteneisen in 2013

6 januari 2013

Food is hogere prioriteit geworden

/privacyverklaring
FSIN hecht waarde aan de privacy van de bezoekers van onze website. In deze verklaring lichten wij toe hoe wij de privacy van onze klanten respecteren. Persoonsgegevens die wij verwerken FSIN verwerkt je persoonsgegevens doordat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:IP-adres, maar we maskeren de laatste 4 cijfers als we dit gebruiken voor Google AnalyticsNaam, e-mailadres, zodra je ons contactformulier...
/over-fsin/wie-zijn-wij
Onafhankelijk kennisinstituut in food Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is in 2003 door leidende bedrijven in de foodservicemarkt opgericht als onafhankelijk kennisplatform. We streven naar de verdere professionalisering van de markt voor de buitenshuisconsumptie. Het FSIN is een groeiende vereniging met meer dan 193 actieve leden waaronder grossiers, fabrikanten en outlets. Out of home & At home Het FSIN analyseert en duidt de toekomst van de totale foodmarkt aan de hand van cijfers en trends in alle hoofd- en subkanalen, zowel Out of Home als At Home. Belangrijk zijn de drivers daarachter. We zoomen niet alleen in op de kanalen, maar brengen ook het foodshoppergedrag in kaart evenals de krachten die dat gedrag beïnvloeden. Autoriteit in de foodbranche Voor onze publicaties en online services werken we nauw samen met onze leden, maar ook met...
/over-fsin
/contact
Contact
/actueel/nieuws
/test-voor-jan
Test voor Jan Test voor Jan
/onderzoek
Geef hieronder uw input voor ons nieuwste onderzoek:
/publicaties
Publicaties Het FSIN brengt ieder jaar meerdere publicaties uit. Deze worden alleen aan onze leden ter beschikking gesteld. In onze publicaties geven we inzicht in actuele cijfers en trends in de foodservicemarkt die we koppelen aan analyses en vooruitzichten. Kortom: onmisbaar materiaal voor beleidsmakers in de dynamische foodservicemarkt. Bekijk hieronder de lijst met recente publicaties, exclusief voor leden! Wilt u meer weten over de voordelen van een lidmaatschap? Klik...
/over-fsin/leden
Belangrijke trendsetters in de foodbranche Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is in 2003 door leidende bedrijven in de foodservicemarkt opgericht. De belangrijkste trendsetters in de foodbranche zijn sindsdien lid van dit onafhankelijke kennisplatform.
/home
/actueel