Wij gebruiken cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we fsin.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord

Groei voor gemaksproducten gericht op Millennials

Er is een sterke groeimarkt voor producten die aansluiten bij de sportieve en gejaagde lifestyle van Millennials. Denk aan gemaksproducten, zoals maaltijdrepen en -shakes met extra toevoegingen als koolhydraten en eiwitten. Dat blijkt uit de FSIN FoodShopper Monitor 2019, getiteld: ‘Veranderende eetmomenten’.

18 oktober 2018 - De FSIN FoodShopper Monitor 2019 is een jaarlijks onderzoek naar consumenten en hun eetgedrag. Het onderzoek concentreert zich dit jaar op de drie belangrijkste eetmomenten: ontbijt, lunch en diner.


Alles voor tijdwinst

De karakteristieke gejaagde consument is een werkende mannelijke Millennial. Uit een analyse van de onderzoeksdata uit de FSIN FoodShopper Monitor blijkt dat hij veel geld over heeft om regelmatig buiten de deur te ontbijten, lunchen en dineren. Tijdwinst heeft zijn eerste prioriteit. Behalve snel, moeten de producten lekker zijn. De Millennial wil de allerbeste ingrediënten, unieke recepten, bij voorkeur ambachtelijk bereid.

Het FSIN ziet de komende jaren een sterke groeimarkt voor producten die aansluiten bij de sportieve en gejaagde lifestyle van Millennials. Sterke groei verwachten we verder in het foodservicekanaal Gemak, zowel in het premium- als in het lagere prijssegment.

 

Millennial kiest voor gemak

Ik eet / laat minstens...
Bron: FSIN FoodShopper Monitor 2019

 


Millennial en merkentrouw

Als foodshopper zijn de Millennials niet aan merken gebonden. Ze zijn kritisch, prikken door reclames heen en vinden dat fabrikanten beter hun best moeten doen om hun loyaliteit te winnen. Humor mag, maar eerlijkheid staat bovenaan. Toch blijven ook zij gevoelig voor prijs en gemak en dus voor aanbiedingen. Pas wanneer ze meer te besteden hebben, kiezen ze voor gezonde producten. Labels als vers en natuurlijk scoren hoog zolang ze ook iets unieks te bieden hebben, zoals innovatieve smaakcombinaties of seizoensgebonden ingrediënten.


Over de FSIN FoodShopper Monitor

De FSIN FoodShopper Monitor 2019 is een publicatie verzorgd door The Food Research Company in opdracht van het FoodService Instituut Nederland (FSIN). The Food Research Company is verantwoordelijk voor alle publicaties van het FSIN. 
Het kwantitatieve onderzoek voor deze monitor is uitgevoerd door onderzoeks- en adviesbureau Q&A in opdracht van het FSIN/The Food Research Company op basis van een online enquête onder het Q&A-panel. Q&A beschikt over een eigen consumentenpanel dat uit 120.000 Nederlandse consumenten bestaat.

 

Voor leden

De FSIN FoodShopper Monitor 2019 is alleen beschikbaar voor leden van het FSIN en te downloaden door in te loggen op de site.

Nog geen lid van het FSIN? Lees meer over de voordelen van een bedrijfslidmaatschap van het FSIN en doe mee!


Meer lezen over de FSIN FoodShopper Monitor? Klik hier!

Kan je iemand helpen met dit artikel? Deel het!