22 mei

Uitnodiging FSIN Zomercongres 2017: Food <=> Life

Het FSIN Zomercongres komt er weer aan! Dit jaar vindt het congres plaats op woensdag 28 juni in Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel. Het thema ‘Food <=> Life’ staat centraal. We bespreken de actuele ontwikkelingen in de foodmarkt en hoe Food & Lifestyle in alle ketenschakels terug te zien is. Dat doen we met een aantal boeiende sprekers. ***Gewijzigd programma, zie hieronder***

09 mei

Schrijf je nu in voor de Quo Vadis-sessies van voorjaar 2017

De nieuwe FSIN Beleidsmonitor komt eraan! Het gaat goed gaat met de foodservicesector - en ook de vooruitzichten voor de toekomst zijn positief. Er is groei op vrijwel alle fronten. Maar in welke specifieke richtingen gaat deze groei terecht komen en hoe kunnen we deze groei het beste kapitaliseren?

21 feb

Engelstalige FSIN-Beleidsmonitor vanaf nu beschikbaar

Foodservice Industry Outlook 2017: the impact of blurring food channels in The Netherlands. Dat is de titel van de Engelstalige FSIN Beleidsmonitor over Blurring, die vanaf nu exclusief verkrijgbaar is voor leden van het FSIN in combinatie met een FoodStrategy Keuzepakket.

17 feb

Ambacht in plaats van een efficiency-machine

‘Om te behouden wat je hebt, moet je veranderen wat er is’, sprak Geert Benders op het Foodretail meets Foodservice-congres, georganiseerd door het FoodService Instituut Nederland, EFMI Business School, en de Rabobank. Verandering is noodzakelijk, was één van de terugkerende credo’s op het middaggedeelte van het congres.

16 feb

La Place: 'Sla een culturele brug tussen foodretail en foodservice'

Het samensmelten van foodretail en foodservice heeft nogal wat voeten in de aarde. De grootste uitdaging van dit fenomeen (blurring) is het slaan van de culturele brug, meent Bart van den Nieuwenhof – Managing Director van La Place. Die stelling poneerde hij gisteren op het middaggedeelte van het congres Foodretail meets Foodservice, waar hij aan het eind in het kort ook de visie voor La Place in 2017 deelde.

16 feb

'Gaarkeukens hebben mogelijk grote toekomst'

Systeemgastronomie, voor het gemak vertaald naar gaarkeukens, speelt een belangrijke rol in de blurrende toekomst van Foodretail en Foodservice. Het is slechts een van de conclusies na afloop van (het ochtenddeel van) het congres Foodretail meets Foodservice, georganiseerd door EFMI Business School, Rabobank en het FSIN, over een onderwerp dat de branche stevig bezighoudt.

11 jan

FSIN Brunchcongres: “Diepere verbinding met de gast”

Het simpelweg marketen en verkopen van kilocalorieën heeft zijn langste tijd gehad. In de foodretail en foodservice staat nu en in de toekomst iets anders centraal. Foodverkopers moeten zoeken 'naar een diepere verbinding met de klant.' Tijdens het FSIN Brunchcongres voerde Frank Quix van bureau Q&A deze boodschap letterlijk ten tonele. Maar ook de andere sprekers lieten zich uit in soortgelijke bewoordingen.

11 jan

Winnaar FSIN Brunch Award

Tijdens het FSIN Brunchcongres werd voor de derde keer een verkiezing gehouden voor het lekkerste en meest bijzondere lunchgerechtje. 14 inzenders streden om de winst. Koppert Cress ging er met de eerste prijs vandoor en won daarmee voor de tweede keer de FSIN Brunch Award met een gerechtje geïnspireerd op het nieuwe lunchconcept ‘Just another day @ Rob & Bob’.

11 jan

Frank Quix: ‘Van transactie- naar attractiefunctie’

De winkel, lees: restaurant, wordt meer en meer de plaats waar retailers de verbinding met hun klanten (kunnen) aangaan. Die relatie verdiept zich en behelst meer dan alleen het uitvoeren van een transactie, stelt Frank Quix, directeur van onderzoeksbureau Q&A. Sinds 2005 bekleedt hij tevens de Anton Dreesmann Leerstoel voor Retailmarketing aan de Universiteit van Amsterdam.

11 jan

Paul Bringmann: ‘Frites is het nieuwe goud’

Homemade frites gemaakt van mooie, specifieke aardappelrassen en voorzien van prachtige sauzen is het nieuwe goud. Dat zei Paul Bringmann, voorzitter van het FSIN, tijdens het Brunchcongres van het FSIN op 11 januari in Amsterdam RAI.