28 jul

FSIN zoekt een Manager Research & Publishing

Houd je van onderzoek? Kun je bovendien goed schrijven en processen rondom publicaties organiseren en coördineren? Dan is deze baan wellicht iets voor jou! Vooral als je ook nog eens affiniteit hebt met (of interesse in) de foodsector!

29 jun

Foto-impressie van het FSIN Zomercongres 2017

Nog even nagenieten van het FSIN Zomercongres bij Van der Valk de Cantharel in Apeldoorn? Dat kan - de foto's staan online. Oók die van de rondleiding.

29 jun

‘We zitten met z’n allen nog in de slaapstand’

De gevolgen van de technologische ontwikkelingen voor steden zijn enorm. Tijdens het FSIN Zomercongres benoemt Peter Savelberg, directeur van Tristate City Europe, de belangrijkste urban gamechangers. Nog niet iedereen is daarvan doordrongen. ‘Met name bij bestuurders ontbreekt een gevoel van urgency.’

29 jun

'Definities van het nieuwe premium'

Premium-merken bestaan nog steeds en ze hebben ook een functie, maar het nieuwe premium komt eraan. Dat gaat over het product, niet over het plakkertje erop. De kracht van het product staat daarbij centraal, aldus Inga Blokker van het FSIN tijdens het FSIN Zomercongres Food < = > LIFE op 28 juni.

29 jun

‘Iedere consument zijn eigen ijsfabriekje’

Ontwikkelingen in de foodwereld gaan snel. Onverwachte wendingen deden zich voor en zullen zich blijven voordoen. Het kan gebeuren dat iedere consument in de toekomst zijn eigen ijsfabriekje kan gaan leasen waarmee hij zelf zijn magnum maakt. De grondstoffen en de machine worden dan geleverd door de fabrikant.

29 jun

HEMA investeert zwaar in food

Met een compleet nieuwe look & feel investeert warenhuisconcern HEMA zwaar in foodservice en foodretail. In het najaar openen in Tilburg, Antwerpen en Brussel de eerste winkels van de nieuwe generatie. Mischa Simons, director food en hardware, noemt het Engelse gemaksconcept Pret A Manger als een van de voorbeelden. HEMA onderzoekt en passant ook de mogelijkheden van fooddelivery.

29 jun

Van der Valk: meer foodbeleving en maaltijdbezorging

Van der Valk gaat maaltijden bezorgen. Althans - Van der Valk De Cantharel in Apeldoorn. Ook formeerde deze Toekan-vestiging een team dat gaat onderzoeken of het vleesaandeel  op het bord kan worden teruggedrongen ten gunste van groente. Cantharel-eigenaar Bob Zeeuw van der Laan stelt veel in het werk om de foodbeleving te versterken.

28 jun

‘Met Spirit kunnen we onze klanten inspireren’

In tegenstelling tot veel bedrijven in de branche wist biologische supermarkt Gimsel in Rotterdam de omzet afgelopen jaar op peil te houden. Vegetarisch restaurant Spirit echter kende een grotere groei. Logisch dus om met deze klantentrekker nu ook Amsterdam te veroveren. ‘Spirit is een unieke formule. Daarmee vullen we het belevingsverhaal voor Gimsel in en bereiken we een bredere doelgroep.’

22 mei

Uitnodiging FSIN Zomercongres 2017: Food <=> Life

Het FSIN Zomercongres komt er weer aan! Dit jaar vindt het congres plaats op woensdag 28 juni in Van der Valk Hotel Apeldoorn – De Cantharel. Het thema ‘Food <=> Life’ staat centraal. We bespreken de actuele ontwikkelingen in de foodmarkt en hoe Food & Lifestyle in alle ketenschakels terug te zien is. Dat doen we met een aantal boeiende sprekers. ***Gewijzigd programma, zie hieronder***

09 mei

Schrijf je nu in voor de Quo Vadis-sessies van voorjaar 2017

De nieuwe FSIN Beleidsmonitor komt eraan! Het gaat goed gaat met de foodservicesector - en ook de vooruitzichten voor de toekomst zijn positief. Er is groei op vrijwel alle fronten. Maar in welke specifieke richtingen gaat deze groei terecht komen en hoe kunnen we deze groei het beste kapitaliseren?