17 apr 2018

FSIN Food500 Zomercongres 2018

Woensdag 27 juni organiseert het Foodservice Instituut Nederland haar jaarlijkse Zomercongres! We nodigen u daar van harte voor uit. Dit jaar zal een extra feestelijke ‘jubileumeditie’ van het congres zijn, omdat het FSIN 15 jaar bestaat. 
We hebben besloten ons congres vanaf 2018 om te dopen tot het ‘FSIN Food500 congres’ en presenteren onze ranglijst met de 500 grootste foodformules van Nederland eveneens op dit congres.

29 mrt 2018

Inschrijving ABN Amro Circular Food Award 2018

ABN Amro zoekt inspirerende en schaalbare initiatieven in de foodservice, foodretail en foodproductie die de circulaire economie versnellen. Daartoe heeft de bank de ABN Amro Circular Food Award in het leven geroepen. De uitreiking van deze award zal plaatsvinden tijdens het FSIN Zomercongres, 27 juni 2018.

28 mrt 2018

Koppert Cress en GRO ontvangen FSIN Brunch Awards

Koppert Cress en GRO (Green Recycled Organics) hebben dinsdag 27 maart uit handen van FSIN-directeur Jan Willem-Grievink de FSIN Brunch Award 2018 ontvangen.

15 mrt 2018

Foodretail meets Foodservice: kansen en uitdagingen in blurring

Blurring biedt kansen, maar zorgt ook voor uitdagingen, zowel voor outlets, grossiers als leveranciers. Alle spelers moeten leren anticiperen op het veranderende consumentengedrag en hun verdienmodellen aanpassen om toekomstbestendig te zijn. Het is één van de hoofdconclusies van het Foodretail meets Foodservice-congres, georganiseerd door het FSIN, EFMI en de Rabobank op 7 maart in Utrecht.

08 mrt 2018

Foodretail meets Foodservice congres 2018

Een programma vol interessante sprekers, mooie verhalen en een geweldige sfeer. Bekijk hier de foto's van het Foodretail meets Foodservice congres, georganiseerd door het FSIN, het EFMI en de Rabobank. 

10 jan 2018

‘Bestedingen aan directe consumptie grootste groeimarkt 2018’

De uitgaven aan eten en drinken buiten de deur houden sterk verband met het consumentenvertrouwen. Wat dat betreft staan alle seinen op groen. De grootste groeimarkt vormen foodproducten voor directe consumptie of voor consumptie binnen twee uur, voorspelt FSIN-directeur Jan-Willem Grievink tijdens het FSIN Brunchcongres in zijn vooruitblik op komend jaar. Hij verwacht dat de groei van de foodserviceomzet dit jaar mogelijk de 5% zal passeren.

10 jan 2018

Koppert Cress en GRO winnen FSIN Brunch Award 2018

Koppert Cress en GRO Holland presenteerden volgens de bezoekers van het FSIN Brunchcongres de lekkerste en meest bijzondere lunchgerechtjes. Beide bedrijven eindigden op een gedeelde eerste plaats in de strijd om de FSIN Brunch Award 2018. In totaal zonden 21 FSIN-leden een product in.

09 jan 2018

Foto-impressie FSIN Brunchcongres 2018

Het FSIN Brunchcongres op de RAI/Horecava was wederom een groot succes. We luisterden naar verschillende sprekers met ieder een eigen invalshoek; van tech tot economie. De presentaties zijn voor onze leden te downloaden van deze website, maar hieronder kunt u middels een foto-impressie nog rustig nagenieten van de mooie dag. 

09 jan 2018

Consumentenvertrouwen en lifestyle doen food opveren

De dynamiek in de foodmarkt is groot. De veranderingen geven een positieve impuls aan de foodomzet, vooral in Out of Home. Ook dit jaar zal de foodsector naar verwachting mooie groeicijfers laten zien. Het FSIN gaat in zijn prognoses uit van een omzetgroei van 3,7% voor de totale markt en van 4,9% voor Foodservice, blijkt uit de nieuwe FSIN Beleidsmonitor 2018/2019.

09 jan 2018

‘Juiste mindset is key to success’

Professor Stephane Garelli heeft de lachers tijdens het FSIN Brunchcongres regelmatig op zijn hand, terwijl de topeconoom in zijn presentatie hoogst serieuze onderwerpen ter sprake brengt, zoals de snelle veranderingen op het huidige economische en politieke wereldtoneel. Daarop doen zich tal van ‘vreemde’ tegenstellingen voor en gaat het niet altijd meer over de realiteit…