Publicaties

Het FSIN brengt ieder jaar meerdere publicaties uit. Deze worden enkel en alleen aan onze leden ter beschikking gesteld. In onze publicaties geven we inzicht in actuele cijfers en trends in de foodservicemarkt die we koppelen aan analyses en vooruitzichten. Kortom: onmisbaar materiaal voor beleidsmakers in de dynamische foodservicemarkt.

Bekijk hieronder de lijst met recente publicaties, exclusief voor leden! Wilt u meer weten over de voordelen van een lidmaatschap? Klik hier!

FSIN Food500 2018

Categorie: FoodStrategy & FSIN Food500

De consument is bereid om vaker en meer geld uit te geven aan eten en drinken. De foodomzet van veel bedrijven uit de FSIN Food500 2018 steeg vorig jaar tot memorabele hoogte. Nieuwe vestigingen, meer klanten en hogere bestedingen per persoon tekenen de ontwikkelingen in de foodbranche in 2017. 

Lees meer

Presentatie FSIN Food500 Congres 2018

Categorie: FoodStrategy & FSIN Food500

Op deze pagina vindt u een deel van de presentatie van het FSIN Food500 Congres 2018.

Lees meer

FSIN Dossier Generatie Z

Categorie: Thema Dossiers

‘Lekker’; dat vinden tieners anno 2018 het belangrijkste wanneer ze zelf eten kopen. Prijs en gemak volgen daarna. Maar ook gezondheid en duurzaamheid beginnen op de achtergrond een rol te spelen in de voedselkeuzes van generatie Z. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) voerde een groot verkennend onderzoek naar deze nog relatief onbekende generatie uit en bevroeg meer dan 1.000 middelbare scholieren naar hun koop- en consumptiegedrag.

Lees meer

Dossier Blurring

Categorie: Thema Dossiers, Dossier

Op zoek naar gemak en beleving: kanalen krijgen andere rol. De kansen en uitdagingen van blurrende foodconcepten in Nederland en daarbuiten. 

Lees meer

Food Industry Outlook 2018/2019

Categorie: Beleidsmonitor

We are proud to present you the FSIN Food Industry Outlook 2018/2019 with a new, fresh and contemporary look! With this Outlook we can provide you with the latest facts, analysis, insights and outlooks at the start of the year, allowing you to rely on them in the coming and following year.

Lees meer

FSIN Beleidsmonitor 2018/2019

Categorie: Beleidsmonitor

In deze nieuwe beleidsmonitor zetten we de voorlopige cijfers voor 2017 op een rij, inclusief de verwachtingen voor 2018/2019 met daarbij een heldere duiding van huidige én toekomstige trends.

Lees meer

Hand-outs FSIN Brunchcongres 2018

 

Op deze pagina vindt u de hand-outs van het FSIN Brunchcongres op de Horecava, op 9 januari 2018

Lees meer

FoodStrategy januari 2018

Categorie: FSIN, FoodStrategy & FSIN Food500

De huidige markt vraagt om alertheid en wendbaarheid: enkele topondernemers delen hun succesvolle aanpak.

Lees meer

FSIN-poster omzetoverzicht 2018

Categorie: FSIN, Poster

We presenteren de omzetcijfers over 2017 overzichtelijk op de nieuwe FSIN-poster 2018.

Lees meer

Dossier Koffie Out of Home

Categorie: FSIN, Thema Dossiers

De Nederlandse koffiemarkt en de koffieconsumptie buitenshuis.

Lees meer